Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Binnen de deadlines, ook tijdens corona
De Liemers krijgt een verdiepte ligging en een fly-over.

Binnen de deadlines, ook tijdens corona

Geobest brengt aardebaan adviezen uit voor deelgebied 1, de A15, en funderingsadviezen voor de kunstwerken in deelgebied 4 oftewel de bestaande A12. Dit snelweggedeelte wordt verbreed, een aantal viaducten moet worden aangepast en nieuwe op- en afritten moeten worden aangelegd. “Het ontwerpen van funderingen, bouwputten en grondconstructies is onze corebusiness”, vertelt Ruud Steenbrink, principal consultant Geotechniek van Geobest. “Het is onze taak om de ontwerpen uitvoerbaar te maken, met enkel acceptabele en gecontroleerde risico’s.”

Knooppunt De Liemers

In project ViA15 zit de uitdaging voor Geobest in knooppunt De Liemers, tussen Duiven en Zevenaar. Dit knooppunt vormt straks de schakel tussen de bestaande A12 en het nog aan te leggen gedeelte van de A15. De omvang van het knooppunt is groot. “Het krijgt de vorm van een halve ster”, vertelt Steenbrink. “Daarnaast heeft het een verdiepte ligging en een fly-over. Dit is complex rekenwerk.”

Knooppunt De Liemers vormt straks de schakel tussen de bestaande A12 en het nog aan te leggen gedeelte van de A15.

Vergaderen op afstand

Geobest is sinds de tender betrokken in het ontwerpteam van project ViA15. Op dit moment werken er drie engineers aan het project en over de voortgang is Steenbrink tevreden. “We halen alle deadlines en dat terwijl de omstandigheden toch verre van normaal zijn. Driekwart van onze mensen werkt thuis vanwege het coronavirus. Nu is Geobest een jonge, dynamische club, dus de fysieke verandering was geen enkel punt. Maar iedereen miste wel de gesprekken bij de koffieautomaat. Hiervoor hebben we nu ook een wekelijkse ‘bijpraatsessie’ via Teams. Een schot in de roos. Je hebt weer het gevoel dat je collega’s hebt.” 

Naar verwachting rondt Geobest haar werkzaamheden in het voorjaar af. GelreGroen heeft dan alle funderingsadviezen in huis om met de uitvoering van het project te beginnen.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.