Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Betonnen veldkeiplaten toegepast bij talud aan de N381
De veldkeiplaten van Zwaagstra sluiten prima aan op de bestaande veldkeien bij het talud.

Betonnen veldkeiplaten toegepast bij talud aan de N381

De N381, een belangrijke weg voor verkeer richting Zuidoost-Friesland, is tussen Donkerbroek en Oosterwolde verbreed over een lengte van acht kilometer. De Provincie Fryslân heeft Heijmans opdracht gegeven dit te realiseren, alsmede ook het aanpassen van de vijf kunstwerken op dit traject aan de nieuwe situatie. Eén van die kunstwerken is brug Lochtenrek, die over de Tsjonger loopt en waar ook een fietspad onderdoor loopt. Zwaagstra Beton leverde de veldkeiplaten voor het talud.

Voorde

André Veerkamp (Zwaagstra Beton) vertelt over het ontstaan van de betonnen veldkeiplaat: “Enkele jaren geleden wilde iemand een voorde laten maken, in dit geval voor een doorwaadbare plaats in een beek voor paarden. De veldkeiplaten zouden als een voorde fungeren. Het plan was al helemaal uitgedacht, wij hadden zelfs al een monster gemaakt maar het plan kwam niet van de grond. En toen belde Heijmans…”

Veldkeiplaat

“Heijmans benaderde ons voor het talud van brug Lochtenrek aan de N381. De veldkeiplaat zou een prima oplossing kunnen zijn en tevens visueel mooi aansluiten op de bestaande veldkeien erboven. Nadat opdrachtgever en Heijmans enthousiast waren over ons voorstel hebben we de veldkeiplaten geproduceerd.” De veldkeiplaat -afmeting 100 x 200 x 18 cm- is voorzien van 4 hijs-schroefhulzen voor efficiënte plaatsing. De platen sluiten mooi aan op de veldkeien die Heijmans al heeft geplaatst. Het water hoefde maar voor korte tijd afgedamd te worden wat een groot tijdsvoordeel opleverde.”

KOMO-gecertificeerd

Zwaagstra Beton voert sinds dit jaar ook KOMO-certificaat op al hun betonplaten. Dit was al zo op hun keerwanden en verholen goten. Veerkamp: “En zónder dat we hier een prijsconsequentie aan hebben gehangen. We zijn een betrouwbare partner die kwaliteit levert in standaardwerk maar ook niet terugdeinst voor speciale oplossingen. Een goede partij voor de GWW-sector dus,” besluit Veerkamp.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.