Platform over civiele techniek & infrastructuur
Beton

Betonnen veldkeiplaten toegepast bij talud aan de N381

De N381, een belangrijke weg voor verkeer richting Zuidoost-Friesland, is tussen Donkerbroek en Oosterwolde verbreed over een lengte van acht kilometer.

IMG_2605
De veldkeiplaten van Zwaagstra sluiten prima aan op de bestaande veldkeien bij het talud.

3 november 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

De N381, een belangrijke weg voor verkeer richting Zuidoost-Friesland, is tussen Donkerbroek en Oosterwolde verbreed over een lengte van acht kilometer. De Provincie Fryslân heeft Heijmans opdracht gegeven dit te realiseren, alsmede ook het aanpassen van de vijf kunstwerken op dit traject aan de nieuwe situatie. Eén van die kunstwerken is brug Lochtenrek, die over de Tsjonger loopt en waar ook een fietspad onderdoor loopt. Zwaagstra Beton leverde de veldkeiplaten voor het talud.

Voorde

André Veerkamp (Zwaagstra Beton) vertelt over het ontstaan van de betonnen veldkeiplaat: “Enkele jaren geleden wilde iemand een voorde laten maken, in dit geval voor een doorwaadbare plaats in een beek voor paarden. De veldkeiplaten zouden als een voorde fungeren. Het plan was al helemaal uitgedacht, wij hadden zelfs al een monster gemaakt maar het plan kwam niet van de grond. En toen belde Heijmans…”

Veldkeiplaat

“Heijmans benaderde ons voor het talud van brug Lochtenrek aan de N381. De veldkeiplaat zou een prima oplossing kunnen zijn en tevens visueel mooi aansluiten op de bestaande veldkeien erboven. Nadat opdrachtgever en Heijmans enthousiast waren over ons voorstel hebben we de veldkeiplaten geproduceerd.” De veldkeiplaat -afmeting 100 x 200 x 18 cm- is voorzien van 4 hijs-schroefhulzen voor efficiënte plaatsing. De platen sluiten mooi aan op de veldkeien die Heijmans al heeft geplaatst. Het water hoefde maar voor korte tijd afgedamd te worden wat een groot tijdsvoordeel opleverde.”

KOMO-gecertificeerd

Zwaagstra Beton voert sinds dit jaar ook KOMO-certificaat op al hun betonplaten. Dit was al zo op hun keerwanden en verholen goten. Veerkamp: “En zónder dat we hier een prijsconsequentie aan hebben gehangen. We zijn een betrouwbare partner die kwaliteit levert in standaardwerk maar ook niet terugdeinst voor speciale oplossingen. Een goede partij voor de GWW-sector dus,” besluit Veerkamp.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%