Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Al 25 jaar dé specialist op het gebied van social return
Charles van Teeseling, directeur van Ampliar.

Al 25 jaar dé specialist op het gebied van social return

Vijfentwintig jaar Ampliar, het was volgens directeur Charles van Teeseling net als een wandeling naar Compostella, de ene dag gaat het goed en de andere dag zit het tegen. Charles: “Om dat door te zetten en er een succes van te maken, heb je drie dingen nodig: geld, geloof in je onderneming en geduld. Alle betrokkenen hebben altijd geloof gehad in onze onderneming en onze missie: de oprichter, Henri Winkelman; de huidige eigenaar, zijn zoon Dirk Winkelman; onze commissarissen, Constant van Schelven en Dick van Well; de organisaties waarmee wij hebben samengewerkt en nog steeds mee samenwerken; en onze vaste medewerkers.”

Dick van Well is een van de twee commissarissen van Ampliar.

Dick van Well is een van de twee commissarissen van Ampliar. Net als zijn collega-commissaris, Constant van Schelven, was hij al betrokken bij het bedenken en de oprichting van Ampliar. Dick vertelt: “Bij een klein bedrijf als Ampliar is het vaak meer coachen, niet zozeer hard toezicht. Maar ik kan, als het nodig is, behoorlijk lastig voor Charles zijn. Wel altijd met wederzijds veel respect voor elkaar.”

Dat social return steeds belangrijker werd voor aanbestedingen besefte ook Renée Heinen, social return specialist bij BAM. Zij vindt dat iedereen een kans moet krijgen. “Ik geloof dat je het verschil alleen kunt maken als je het samen doet. In je eentje ga je snel, maar met zijn allen kom je veel verder. Niet vasthouden aan het bekende maar werknemers ook laten zien dat het nieuwe paadje werkt.” 

Renée Heinen, social return specialist bij BAM vindt dat iedereen een kans moet krijgen op de arbeidsmarkt.

Piet Verbaant, werkzaam als onder andere social return adviseur bij Laudy in Sittard, denkt vaak aan bijzondere trajecten die hij in samenwerking met Ampliar heeft uitgevoerd, zoals een project voor oud-gedetineerden. Piet: “Je wil mensen duurzaam aan de slag helpen, maar niet iedereen kan in de bouw werken. Je moet fit zijn en je moet je veiligheidscertificaat halen. Daarom prik ik door om te zien of iemand echt wil, en niet komt omdat hij moet. Want als de motivatie goed is, zijn we al een heel eind.”

Piet Verbaant, werkzaam als onder andere social return adviseur bij Laudy in Sittard.

Sinds enkele jaren krijgt Dura Vermeer ook bekendheid als voorvechter voor social return. Dat is voor een belangrijk deel te danken aan Mustafa al Shabaki, hij is coördinator van Bureau Social Return van Dura Vermeer. Mustafa: “Een belangrijk voordeel van Ampliar is dat alles zeer snel wordt geregeld. Als ik bel en vertel welke medewerkers ik zoek, krijg ik dezelfde dag nog lijsten met kandidaten met een passende functieomschrijving. Dat is heel fijn, want ik heb ook ervaring met bedrijven die goed kunnen verkopen, maar die achterover gaan zitten zodra ze een contract hebben. Bij Ampliar zal je dat niet gebeuren, daar wordt altijd snel geschakeld.”

Mustafa al Shabaki, coördinator van Bureau Social Return van Dura Vermeer: “Een belangrijk voordeel van Ampliar is dat alles zeer snel wordt geregeld.”

In een paar woorden samengevat lijkt het volgens directeur Charles van Teeseling allemaal snel gegaan. “Die vijfentwintig jaar zijn voorbijgevlogen, vooral omdat er zo veel is gebeurd. Veel moois waarvoor ik ook veel mensen wil bedanken: de bedrijven en gemeentes waarvoor wij hebben gewerkt en waarvoor wij nog steeds mogen werken; onze vaste medewerkers, die toegewijd aan onze missie fantastisch werk verrichten; onze aandeelhouder en commissarissen voor hun niet-aflatende steun en vertrouwen; en onze uitzendkrachten die iedere dag weer hun beste beentje voorzetten, op weg naar een betere toekomst.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.