Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
“Wij zetten het onmogelijke in beweging”

“Wij zetten het onmogelijke in beweging”

Sinds 1932 bestaat het bedrijf al. CT deBoer (Civiele technieken deBoer) BV heeft altijd in de beton- en waterbouw gezeten. Directeur en eigenaar Anton van Vliet vertelt: “Zo’n 40 jaar geleden kwam het specialisme vijzeltechniek erbij. Eerst met een paar bruggen in Nederland als opdracht, maar al snel ging het bedrijf internationaal.”

Vandaag is CT deBoer BV niet meer weg te denken bij infraprojecten waarbij vijzelen, schuiven en persen van bruggen en tunnels komt kijken. “Ook zijn we sterk in de utiliteit aanwezig, bijvoorbeeld met hulpconstructies ter ondersteuning van tijdelijke fases.”

“Na het weghalen van de ondersteuningsconstructie laten we het brugdek zakken tot op de goede hoogte en vijzelen we alles op zijn plaats.”

 

Innovatief staal- en vijzelwerk

Als mooi voorbeeld van de aanwezigheid van CT deBoer BV in de utiliteit noemt Van Vliet het project Zalmhaventoren in Rotterdam. “Daarvoor hebben we een zogenaamde ‘hijsloods’ gebouwd. In feite een ‘doos’ om de toren heen, een loods, waarmee prefab bouwelementen omhoog gehesen en geplaatst worden. Wij zorgen ervoor dat de hijsloods iedere week een verdieping omhoog klimt. Deze manier van werken is een mooie mix tussen vijzeltechniek en staalbouw en laat perfect zien waartoe onze bedrijven in staat zijn”, schetst Van Vliet.

De modulaire stalen onderdelen waarvan de hijsloods is gebouwd, zijn vervaardigd door zusterbedrijf Rijnstaal Nieuwegein BV. “We zijn ijzersterk in hulpconstructies”, vervolgt Van Vliet. “We bouwen enorme ondersteuningen voor het storten van grote betonnen brugdekken in de wegenbouw. Met het afvijzelen van dergelijke dekken is dat een mooie combi. We zorgen ervoor dat de bekisting perfect ondersteund wordt, dat is een echt specialisme van CT deBoer BV. Na het weghalen van de ondersteuningsconstructie laten we het brugdek zakken tot op de goede hoogte en vijzelen we alles op zijn plaats. Daarmee leveren we een sterke combinatie aan diensten. We beschikken over veel systeem materieel om gebouwen mee te ondersteunen en bruggen en viaducten mee op te vijzelen. Alles wordt door ons in eigen beheer geëngineerd, ontwikkeld en geproduceerd door Rijnstaal. We treffen nooit compromissen namelijk.”

De hijsloods is een mooie mix tussen vijzeltechniek en staalbouw en laat perfect zien waartoe onze bedrijven in staat zijn.

 

De onzichtbare reuzenhand die alles pakt en tilt

“CT deBoer BV zet het onmogelijke in beweging, als een onzichtbare reuzenhand die alles pakt en tilt”, vervolgt Van Vliet. “Daarom zijn we betrokken bij diverse renovatieprojecten van stalen bruggen in West-Europa, die versterkt en opgeknapt moeten worden. We vervangen veel opleggingen van bruggen en viaducten… dan zul je de boel toch moeten optillen. Op die manier krijgen bruggen en viaducten wel een tweede leven. Inmiddels kunnen we bij heel veel bruggen ons vlaggetje planten op de kaart. Actueel zijn we betrokken bij de renovatie van de Waalbrug bij Nijmegen bijvoorbeeld. De hijsloods in Rotterdam is een mooi project en binnenkort starten we in België met het 160 cm optillen van een 6.200 ton wegende kanaalbrug, in de E314 bij Zolder. Zo werken we al jaren, samen met Rijnstaal.”

Tot besluit vragen we Anton van Vliet naar zijn passie voor dit werk. Hij antwoordt: “Ik heb altijd al voor civiele techniek gekozen, ik wilde bouwen en creëren. In 1998 kwam ik als stagiair binnen bij deBoer en ik heb het bedrijf nooit meer verlaten. De techniek, onze prachtige club mensen en onze opdrachtgevers drijven mij. In 2008 kwam het moment dat ik eigenaar mocht worden van dit mooie bedrijf, samen met compagnon Theo Hendriks. En het leuke daaraan? Ook Theo is hier ooit als stagiair begonnen, net als veel anderen binnen ons bedrijf.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.