Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Waterproblematiek efficiënt te lijf gaan
Een impressie van de stand van Nering Bögel in hal 4 tijdens InfraTech 2023.

Waterproblematiek efficiënt te lijf gaan

Al meer dan 250 jaar produceert Nering Bögel innovatieve oplossingen voor een optimale infrastructuur. Het bedrijf presenteert op de InfraTech 2023 in Ahoy Rotterdam een compleet pakket materialen en apparaten om de twee grote waterproblematieken aan te pakken: wateroverlast en watertekort. 

Op onze stand 4.202 in hal 4 belichten we vijf thema’s rondom de twee grote waterproblematieken, zegt Richard Janssen, eigenaar van Nering Bögel. “We presenteren producten voor het afkoppelen, infiltreren en bufferen, tonen oplossingen in afscheidertechniek, straatriolering en diverse industriële toepassingen en pomptechniek. Daarnaast geven we bezoekers aan onze stand graag een toelichting op wat wij verstaan onder engineering.”

Wateropslag en -infiltratie

Nering Bögel beschikt over een uitgebreid pallet aan producten voor wateropslag en -infiltratie, en alle randproducten om dit goed te kunnen realiseren. Janssen “Wat zien we in de praktijk? Veel dakoppervlakte, grote parkeerterreinen, laadkuilen, viaducten, hellende bestrating, industrieterreinen, etc. Kortom, locaties waar veel (regen)water blijft staan of verzameld wordt. Hoe sla je dit op, ook op termijn? Om het vervolgens geschikt te maken voor hergebruik of misschien om er zelfs warmte uit te halen, denk aan heet asfalt? We vertellen er graag meer over tijdens de beurs.”

Lau, de aimabele cartoon van Nering Bögel.

Van afscheiders tot multikolken

Regenwater wordt al vervuild nog voordat de aarde raakt, weet Janssen. “Een eerste stap naar gezond bruikbaar water is om de vaste delen eruit te halen. Dat  kan met onze serie afscheiders. Ook verschil in soortelijk gewicht (oliën) kan op een eenvoudige manier gescheiden worden, voordat het de persleiding in gaat. Op de InfraTech alle details. Zo ook over onze veelzijdige straatkolken die als multikolken door het leven gaan. Ze kunnen namelijk veel meer dan alleen water transporteren naar de afvoerbuis. Ze garanderen zowel een snelle afvoer van regenwater als tegelijk een eerste stap in zuivering. Dat is natuurlijk een geweldige stap vooruit, ook nog eens zonder bewegende delen. Meer hierover, inderdaad, op onze InfraTech-stand.”

Engineering

Industriële toepassingen. “Wat is dat nu weer?”, lacht Janssen. “Heel simpel: grotere bedrijven die geconfronteerd worden met de genoemde waterproblematiek hebben geen tijd voor finetuning. Gewoon grote stappen snel thuis, complete installaties en graag fors over gedimensioneerd. Dat is bijna altijd de boodschap. Wij snappen en begrijpen dat.” En dat komt omdat de medewerkers van Nering Bögel allemaal technisch onderlegd zijn. “Technische mensen willen dat alles klopt en dat er geen vragen overblijven. Onze mensen zijn concreet, kunnen technische problemen/vragen ontleden en dan met stapjes oplossen. Want, wat we doen, doen we goed. Anders beginnen we er niet aan. We verwelkomen u graag op onze stand en ervaar het zelf. Alvast tot ziens van 17 t/m 20 januari 2023 in Ahoy Rotterdam.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.