Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Waterdichte constructie dankzij flexigoten en vloeistofdichte laag 
Naast flexigoten heeft Brabotech ook SAMI aangebracht.

Waterdichte constructie dankzij flexigoten en vloeistofdichte laag 

Extra stabiele en sterke afsluiting

Op alle nieuwe viaducten en voetgangersbruggen van de A16 Rotterdam brengt Brabotech in opdracht van bouwcombinatie De Groene Boog waterafdichtingen aan, ofwel flexigoten tussen het asfalt en de schampkant van het beton. Daarnaast zorgt Brabotech voor een vakkundige renovatie van de oudere kunstwerken.

“Het voordeel van flexigoot is dat het flexibeler is dan gietasfalt en daardoor beter bestand tegen het werken van aansluitende constructies zoals brugdelen”, legt projectleider Dirk Andeweg uit. “Het zorgt ervoor dat er een waterdichte afsluiting is tussen het beton en het asfalt. Flexigoot bestaat uit een flexibel mengsel van bitumineuze voegvulling met vooromhulde steenslag. Deze combinatie zorgt voor een extra stabiele en sterke afsluiting.” De piek van de werkzaamheden lag tussen juli en oktober 2023. Naast flexigoten heeft Brabotech ook SAMI aangebracht. Dit staat voor Stress Absorbing Membrane Interlayer en is een vloeistofdichte laag tussen het beton en asfalt. Deze laag dient om de horizontale en verticale spanningen die tijdens de werking van de constructie kunnen ontstaan, op te vangen én om een vloeistofdichte constructie te realiseren.

Renovatie van asfalt

Het aanbrengen van flexigoten is één van de specialisaties van het Noord-Brabantse aannemingsbedrijf. Daarnaast zijn ze actief op het gebied van betonreparatie, voegovergangen, onderhoud van houten bruggen en asfaltonderhoud. En wat betreft dit laatste, daarvoor komt Brabotech ook in actie bij de A16 Rotterdam waar ze de oudere viaducten renoveert. “We verwijderen het oude asfalt, maken het betonvrij, repareren het dek en maken het geheel schoon zodat we vervolgens de SAMI en flexigoten kunnen aanbrengen.”

De samenwerking met bouwcombinatie De Groene Boog verloopt volgens Dirk meer dan prettig. “Het is een hele meedenkende organisatie die onderling allemaal goed en prettig samenwerkt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.