Platform over civiele techniek & infrastructuur
Waterdichte bescherming van Amsterdamse parkeergarage
De parkeergarage ligt onder de Singelgracht.

Waterdichte bescherming van Amsterdamse parkeergarage

Parkeren in en het autoluw maken van binnenstedelijke gebieden vraagt in veel gevallen om creatieve oplossingen. Het project Singelgrachtgarage-Marnix in Amsterdam bewijst dat andermaal. Het dak van deze ondergrondse parkeergarage werd onlangs door Rowij Bouwchemie BV uit Oosterhout voorzien van zowel Elastofalt® EP als een gespoten membraan op basis van Elastofalt® Spraykote 90. Dient het eerste product van Latexfalt voor het afdichten van de stortnaden van het bouwwerk, de tweede variant zorgt ervoor dat de dakconstructie van de parkeerfaciliteit gegarandeerd waterdicht is. 

Vanuit Koudekerk aan den Rijn richt Latexfalt BV zich al ruim 70 jaar op de productie van bitumen- en polymeeremulsies voor vloeren, wegen, daken en industriële toepassingen. De productgroep Elastofalt® werd door het bedrijf speciaal ontwikkeld om onder meer betonnen daken, funderingen, betondekken en kelders te beschermen én waterdicht te maken. “Kenmerkend voor deze toepassing is dat er vaak sprake is van een langdurige of permanente waterbelasting”, zegt Willem Barendse, manager commercie vloeren binnen Latexfalt. “Naast de uitstekende waterdichte eigenschappen onderscheiden onze Elastofalt® producten zich bovendien door een zeer hoge elasticiteit.”

Impressie van de werkzaamheden in hartje Amsterdam.

Succesvol toegepast

Elastofalt® EP en het eerdergenoemde Elastofalt® Spraykote 90 zijn twee van de drie productvarianten binnen het Elastofalt® programma. Het handmatig te verwerken Elastofalt® EP is een gemodificeerde bitumenemulsie in pasteuze vorm die vooral geschikt is voor het afdichten van bijvoorbeeld stortnaden, funderingen en kelderwanden. Elastofalt® Spraykote 90 daarentegen is een gemodificeerde bitumenemulsie die middels spuiten wordt aangebracht. Gelijktijdig daarmee wordt een coagulant mee gespoten. Dit twee-componentensysteem leent zich uitermate goed voor grotere oppervlakken waarbij een blijvende waterdichtheid is vereist. Beide producten werden in hartje Amsterdam met succes ingezet. “De afwerking zorgt ervoor dat het water van de Singelgracht zijn weg niet kan vinden naar de parkeergarage en de technische installaties die onder het dak zijn aangebracht”, aldus Willem. “Samen met Rowij hebben we dan ook een sterk staaltje maat- én vakwerk geleverd.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.