Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Vooroplopen in emissievrij grondverzet
Met inmiddels een aardig geëlektrificeerd machinepark en toegewijde machinisten loopt Van Werven Infra voorop in emissievrij grondverzet.

Vooroplopen in emissievrij grondverzet

Met inmiddels een aardig geëlektrificeerd machinepark en toegewijde machinisten loopt Van Werven Infra voorop in emissievrij grondverzet. Bij het familiebedrijf zit duurzaamheid en circulariteit in het DNA en daar maken vele opdrachtgevers dankbaar gebruik van. Een gesprek met Harry Hertsenberg, directeur Infra bij Van Werven.

Van Werven profileert zich als gespecialiseerde en veelzijdige dienstverlener op het gebied van infra en recycling. “We werken dagelijks aan een duurzame infrastructuur, een circulaire economie (recycling) en een vruchtbare bodem”, zegt Harry. “En dat doen we al bijna 80 jaar uiterst succesvol als familiebedrijf waarin de vierde generatie ondertussen ook al actief is. Als onderneming hebben we circulariteit hoog in het vaandel staan, getuige onder meer onze kunststof recycling tak, die ook op Europese schaal succesvol opereert, en onze tak van afvalinzameling en -verwerking.”

Breed palet aan machinecapaciteit

Specifiek binnen de infrastructuur heeft Van Werven de capaciteit om opdrachtgevers volledig te ontzorgen op het gebied van grondverzet. “We beschikken over een heel breed palet aan machinecapaciteit met de juiste machinisten. Onze machines worden uitsluitend bediend door eigen mensen”, benadrukt Harry. “Dat past bij de kernwaarden van het familiebedrijf. We laten de kwaliteit van ons werk bepalen door de vakmensen die we op een project afsturen. Onze mensen zijn onderdeel van de familie.”

Dankzij accusystemen kan Van Werven ook op locaties waar geen netstroom voorhanden is toch emissievrij werken.

Interessante partner 

Van Werven loopt voorop als het gaat om emissievrij werken, zowel qua type machines als de capaciteit. “Zo beschikken we over onder andere een elektrische 25-tons rupskraan en diverse elektrische Mecalac multifunctionele machines”, zegt Harry. “Daarnaast staan er nog drie elektrische vrachtauto’s in bestelling en hebben we fors geïnvesteerd in accusystemen, zodat we op locaties waar geen netstroom voorhanden is toch emissievrij kunnen werken. Door deze investeringen zijn we een interessante partner voor grote aannemers. Zij kunnen immers het emissievrij grondverzet volledig bij ons neerleggen en zichzelf concentreren op hun eigen emissievrije werkzaamheden.”

Lans breken

Harry wil tot slot een lans breken voor langetermijncontracten. “Investeringen in emissievrij materieel zijn zo hoog dat daar mijns inziens ook wel wat tegenover mag staan”, vindt hij. “Gelukkig zien we overheden langzaam die kant op bewegen. Zo hebben de gemeente Amsterdam, Utrecht en Nijmegen zich al uitgesproken om extra geld vrij te maken voor de inzet van een emissievrij materieel bij de contracten die ze te vergeven hebben. Een positieve ontwikkeling die meer bijval mag krijgen.” Overigens zullen veel gemeenten dit ook wel moeten door het ondertekenen van het ‘Schone Lucht Akkoord’.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.