Platform over civiele techniek & infrastructuur
Wegenbouw & Rail

Voorkeursleverancier voor hef- en hijsmiddelen

hijsproject-BAM-van-Gool-5
Van Gool Hef- en Hijstechniek loopt op vrijwel alle BAM-projecten mee voor het leveren van hef- en hijsmiddelen en geeft waar nodig advies en toolboxmeetings.

Tekst | Roel van Gils

Beeld | Van Gool Hef- en Hijstechniek

1 oktober 2021 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Veiligheid op de bouwplaats gaat voor alles. Op het gebied van hef- en hijsmiddelen en valbeveiliging vertrouwt BAM Infra Nederland al ruim 35 jaar op de kwalitatief hoogwaardige producten van Van Gool Hef- en Hijstechniek. We lopen op vrijwel alle BAM-projecten mee voor het leveren van hef- en hijsmiddelen en geven waar nodig advies en toolboxmeetings. Aan het woord is Mark van Gool, die intern bekend staat als de ‘BAM-specialist’ en in die hoedanigheid ook bij het project HOV in ’t Gooi is betrokken.

Al vele tientallen jaren levert Van Gool aan BAM en sinds enkele jaren is er zelfs een raamovereenkomst met de bouwer. “We zijn de voorkeursleverancier voor BAM als het gaat om het leveren, testen en certificeren van hef- en hijsmiddelen voor zowel projecten in de bouw als infrastructuur. Zo zijn we ‘kind aan huis’ bij de nieuwe Zeesluis in IJmuiden, bijna in onze achtertuin, de Nieuwe Sluis Terneuzen, op de Afsluitdijk, maar gaan we met BAM ook de hoogte in bij de Zalmhaventoren in Rotterdam, en zijn wij ook te vinden op de vele kleine projecten”, zegt Mark trots. “We zijn EKH gecertificeerd en daarmee een erkend keurbedrijf in hef- en hijsmiddelen. Daarnaast beschikken we over VCA- en ISO-certificeringen. Qua veiligheid laten we niets aan het toeval over.”

Mark van Gool, de ‘BAM-specialist’ bij Van Gool Hef- en Hijstechniek.

Inspecteren en certificeren

BAM is één van onze grotere klanten in de bouw en infra, vervolgt Mark. “Op elk bouwproject waar gehesen moet worden, leveren wij onze spullen. En als er op hoogte gewerkt moet worden, beschikken we over een groot assortiment aan valbeveiligingsproducten, zoals gordels en lijnen. Graag denken we met onze opdrachtgevers mee om tot een passend advies te komen en vooral een kwalitatief hoogwaardige en veilige oplossing. We komen dan ook wekelijks over de vloer bij de meeste projecten. Elke situatie is anders en vraagt om een passende oplossing. Voor het project HOV in ’t Gooi leveren we onder meer kettingen, staalkabels, hijsbanden, valbeveiliging en hijsbalken. Als het materieel terugkomt uit de verhuur wordt het grondig geïnspecteerd en eventueel getrokken op onze eigen trekbanken. Zo houden we onze verhuurvloot veilig en gecertificeerd. Regelmatig verzorgen we in opdracht van onze klanten toolboxmeetings en geven we instructies op locatie om mensen bewust te maken van de gevaren en ze te wijzen op eventuele onvolkomenheden, afkeurnormen, enz.”

Het huren van hef- en hijsproducten heeft volgens Mark meerdere voordelen. “Opdrachtgevers zijn altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig getest, gecertificeerd en up-to-date materieel. Bovendien is het ook een verantwoorde keuze. Als producten bij de ene klant niet worden gebruikt, maken we er een andere klant blij mee. Producten worden op die manier optimaal benut. Neemt niet weg dat de BAM zelf ook over eigen hijsmaterieel beschikt. Wij zorgen ervoor dat ook dit materieel altijd veilig ingezet kan worden en verzorgen de periodieke keuringen. Daarnaast hebben we in samenwerking met BAM een hijscontainer ontwikkeld, een 3 meter container die als werkplaats is ingericht en waarin alle hijsmaterialen worden opgeslagen tijdens een bouwproject. Inmiddels hebben we al elf van deze containers geproduceerd.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%