Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veiligheid en capaciteit als core business
Bij ATR Group draait het vooral om de mensen.

Veiligheid en capaciteit als core business

ATR Group is een organisatie die vooral investeert in de kennis van hun mensen. Bij infrastructurele projecten komt de expertise op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu volledig tot uitdrukking.

Gespecialiseerd op spoorwegveiligheid levert ATR Group ook mensen voor in de bouw en infra. Dat betekent dus ook voor infrastructurele projecten buiten het spoor. Roel van der Aa is bij ATR Group veiligheidsdeskundige. “We worden bij projecten betrokken zodra een aannemer capaciteits- en kennisproblemen heeft.”

Veiligheidskundige

Werkmaatschappijen van de ATR Group hebben op het vlak van veiligheid en kwaliteit de hoogst mogelijke certificeringen zoals ISO, VCA, WPB en veiligheidsladder trede 4. En daarbij is Van der Aa als hoge veiligheidskundige verantwoordelijk voor QHSE (Quality Health Safety and Environment).

“De vraag van een aannemer vullen wij op verschillende manieren in. Allereerst hebben we onze eigen mensen. Verder beschikken we over een flexibele schil van met name zelfstandigen. Mensen die we kennen en die vakinhoudelijk volledig onder onze verantwoordelijkheid vallen en onze manier van werken eigen hebben gemaakt. We zetten ze met grote regelmaat in. Daarbuiten beschikken we over een aantal gespecialiseerde bedrijven om ons heen die we ook bij onze projecten kunnen betrekken. Medewerkers en partners werken geheel volgens onze normen zodat de door ons gewenste manier van werken uniform wordt uitgevoerd. De klant mag van ons een optimale inzet verwachten.”

Spoorwegveiligheid is een van de specialismen van ATR Group.

Van der Aa: “We hebben V&G coördinatoren in dienst die we als interim of op projectbasis inzetten in de infra, het vakgebied waarmee we sterk verbonden zijn. Daar ligt al sinds 2013 onze specifieke kennis en ervaring. ATR Group werkt met zeventig eigen medewerkers. Daaronder specialisten in werkvoorbereiding, projectbegeleiding en daadwerkelijk uitvoerenden. We staan bijvoorbeeld veiligheidsfunctionarissen bij, leveren V&G coördinatoren maar ook de wegwerker.”

In control

Bij ATR Group geldt dat overzichtelijkheid een sleutelbegrip is. ATR Group zet op de verschillende werkplekken diverse middelen in om dit te monitoren. Door te werken met ervaren personeel blijven complexe werkzaamheden overzichtelijk, waardoor ze altijd ‘in control’ zijn.

Van der Aa: “De manier van werken is zeer divers. Zo treden we op als preferred partner van een opdrachtgever, maar kunnen ook deelnemer zijn van een joint-venture. We worden op projectbasis ingevlogen, maar zijn bij andere projecten weer betrokken bij het reguliere onderhoud.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.