Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Veelzijdig familiebedrijf profileert zich als waardig (keten)partner
Gas, water, elektra, telecom en warmte, de Siers Groep levert een compleet pakket aan diensten voor de ondergrondse infra.

Veelzijdig familiebedrijf profileert zich als waardig (keten)partner

Gas, water, elektra, telecom en warmte, de Siers Groep levert een compleet pakket aan diensten voor de ondergrondse infra. Met 700 vaste medewerkers, 1.400 inleners en zelfs een eigen recruitmentbureau is het familiebedrijf actief in Nederland en (steeds meer) in Duitsland. Commercieel directeur Peter Telgenkamp gunt ons een kijkje in de keuken en neemt ons mee naar een aantal bijzondere projecten.

De Siers Groep is een familiebedrijf dat bestaat uit verschillende bedrijven met het hoofdkantoor in Oldenzaal. “We zijn actief in een heel aantal verschillende disciplines”, zegt Telgenkamp. “Met Siers Leidingmontage bijvoorbeeld vliegen we projecten aan waarin we elektra, gas, water en stadsverwarming ontplooien en daar waar van toepassing ook telecom en data meenemen in de combi. We hebben dus alle disciplines in huis voor het aanleggen van een gecombineerde huisaansluiting.” Siers Telecom is op haar beurt door heel Nederland actief met het aanleggen van glasvezel- en coaxkabels voor de bekende spelers. “Met ons advies- en ingenieursbureau Siers Infraconsult pakken we met 160 professionals het hele engineeringstraject op voor de ondergrondse infra. We nemen werk uit handen van netbeheerders, waterschappen en overheden, maar ook van aannemers en het particuliere bedrijfsleven.” 

De Siers Groep is een familiebedrijf dat bestaat uit verschillende bedrijven met het hoofdkantoor in Oldenzaal.

Zelfvoorzienend oplaadpunt

Verder maken ook bedrijven als Privatis en BOPA deel uit van de Siers Groep. “Met Privatis richten we ons op het geprivatiseerde deel van het midden- en hoogspanningsnet waarmee we grootverbruikers in de industrie bedienen met netbeheer, aanleg, onderhoud en inspectie van deze installaties”, verduidelijkt Telgenkamp. Met BOPA richt Siers zich op aardingen, bliksembeveiliging en potentiaalvereffening door heel Nederland. “Daarnaast hebben we nog een divisie Siers Installatietechniek, die met name actief is in de laad- en opslagmarkt. Met deze divisie hebben we bijvoorbeeld de grote accuhub gerealiseerd bij Jaarbeurs Utrecht in combinatie met laadpalen en zonnepanelen. Een zelfvoorzienend oplaadpunt dat breed is uitgemeten in de landelijke media.” 

Met 700 vaste medewerkers, 1.400 inleners en zelfs een eigen recruitmentbureau is Siers Groep actief in Nederland en (steeds meer) in Duitsland.

Eigen(wijs) recruitmentbureau

Siers heeft enkele jaren geleden ook een eigen recruitmentbureau opgetuigd: ViaSiers. “Vroeger visten we als concullega’s allemaal in dezelfde vijver, maar tegenwoordig doen we het anders”, zegt Telgenkamp. “We zijn heel actief op de markt van hogescholen en universiteiten en trekken ook mensen naar binnen met niet-technische opleidingen. Het idee daarachter is dat wij ze zelf de kneepjes van het vak bijbrengen. Dat leidt niet zelden tot interessante inzichten. Zij kijken vaak anders tegen technische uitdagingen aan en komen vervolgens met een heel andere oplossing die we zelf niet bedacht zouden hebben. Dat zorgt voor een interessante dynamiek en is voor ons als bedrijf heel waardevol.”

Peter Telgenkamp, commercieel directeur bij Siers Groep.

Baanzekerheid

Siers Groep heeft met Peter Siers nog altijd één aandeelhouder. Hij heeft het bedrijf in 1993 overgenomen van zijn vader Herman, die Siers in 1964 is gestart. Het familiebedrijf is ook vertegenwoordigd op InfraTech 2023. “We zijn een bedrijf dat duurzaam aan de wind zeilt en investeren veel in continuïteit en duurzaamheid. Op de beurs gaan we graag het gesprek aan met bezoekers en demonstreren tegelijk ook wat nieuwe ontwikkelingen in het kader van BIM-men in de ondergrondse infra, zoals onze nieuwe radartechnologie op basis van Lidar. De komende jaren staat de ondergrondse infrasector voor een enorme opgave. Elke straat in Nederland moet open om de energietransitie mogelijk te maken. Ook water(overlast) begint steeds meer een probleem te worden. Kortom, wil je (baan)zekerheid dan zit je bij ons wel goed.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.