Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Toekomstgericht met een duurzaam karakter
De Prins Clausbrug in Dordrecht was een innovatieve en complexe opdracht: een kolfje naar de hand van ASK Romein.

Toekomstgericht met een duurzaam karakter

Ondanks de naweeën van Covid-19, de geopolitieke onrust, de alsmaar stijgende grondstof- en energieprijzen en enkele uitgestelde investeringen, blijft staal- en industriebouwer ASK Romein niet stilzitten. Zowel in Nederland als in België werden mooie referenties neergezet en ook aan het gefaseerd investeringsplan voor de nieuwe locatie in Vlissingen werd duchtig verder gewerkt.

ASK Romein realiseert voor haar klanten bouw- en staalbouwprojecten vanaf het eerste ontwerp tot en met de turnkey oplevering. Met eigen projectteams voor verkoop, engineering, productie en uitvoering combineert het bedrijf vakmanschap met maximale aandacht voor kwaliteit en creativiteit. De aanwezigheid van een eigen staalproductie en een geavanceerd machinepark levert een aanzienlijk voordeel op voor de klant, met name een oplevergarantie binnen afgesproken tijd en dat aan de meest voordelige prijs.

Opdrachtgevers kunnen op vijf locaties in Nederland en België terecht voor totaaloplossingen van alle denkbare staalconstructies. Met een staalcapaciteit van 60.000 ton per jaar is ASK Romein in haar domein één van de grootste spelers van de Benelux.

De toegang tot open water levert het voordeel op om zonder belemmering de gigantische stukken te transporteren.

Offshore en maritieme sector

ASK Romein produceert en levert vanuit haar vestiging in Vlissingen complexe staalconstructies voor de infra- en offshore sector. Dankzij de aankoop van scheepswerf de Donge in 2021 beschikt het bedrijf over alle benodigde faciliteiten: aan diep water gelegen werven met royale laad- en loskades, grote opslag- en productiefaciliteiten en medewerkers met een specifieke offshore gerelateerde opleiding. In november vorig jaar verhuisden alle collega’s van Vlissingen en Middelburg naar de nieuwe scheepswerf en sindsdien hebben ze al enkele mooie en imposante projecten gerealiseerd. Een mooi voorbeeld hiervan is de Roggebotbrug, een nieuwe – deels beweegbare – brug met grote doorvaarthoogte over het Vossemeer/Drontermeer op de grens tussen de provincies Flevoland en Overijssel.     

Het bedrijf is sinds de aankoop van de nieuwe scheepswerf in staat om probleemloos zeer omvangrijke modules te assembleren.

Dankzij de nieuwe terreinoppervlakte van 31.540 vierkante meter en een bebouwde vloeroppervlakte van bijna 20.000 vierkante meter, waaronder een hal van 170 meter lang, 40 meter breed en 40 meter hoog, is ASK Romein nu in staat om probleemloos zeer omvangrijke modules te assembleren. De toegang tot open water levert dan weer het voordeel op om zonder belemmering van sluizen of bruggen de gigantische stukken te transporteren.

Dankzij een jarenlange ervaring – die teruggaat tot 1888 – in bruggen-, weg- en waterbouw heeft ASK Romein binnen dit domein een vooraanstaande positie verworven. Bruggenbouw is een marktsegment waarin ze veel mogelijkheden zien, als ideale aanvulling op de activiteiten in de bouw en de staalbouw, die het bedrijf uiteraard ook verder blijft optimaliseren.

ASK Romein Bouw (NL) bouwde onlangs een leegstaande hal in Nieuwegein om tot een urban last mile logistieke hub voor Klant URBZ Capital Management.

Bijdragen aan een duurzame toekomst

ASK Romein houdt er een duurzame missie op na: het bedrijf wil een meerwaarde creëren door verantwoord mee te bouwen aan de leefomgeving van morgen. Elke dag opnieuw streven ze ernaar om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst door bewust te kiezen voor projecten die jobs creëren, door te voldoen aan de mobiliteitsbehoeften van morgen, een bredere economische vooruitgang te stimuleren, buurten op te waarderen en op die manier bij te dragen aan de duurzame leefomgeving van de toekomst. Binnen het bedrijf wordt volop geïnvesteerd in energiebesparende materialen en circulaire bouwmethodes die de ecologische voetafdruk helpen reduceren. Het gaat hen dus duidelijk om meer dan staal en beton alleen.

Deze duurzame missie wil het bedrijf ook waarmaken binnen de projecten. Zo bouwden ze onlangs een leegstaande hal in Nieuwegein om tot een urban last mile logistieke hub voor Klant URBZ Capital Management. Daarmee bewijst het bedrijf dat ze naast nieuwbouw ook specialist zijn in renovatie en het opnieuw duurzaam en toekomstbestendig maken van incourante en leegstaande distributiecentra. Realisaties van vele nieuwe distributiecentra gaan uiteindelijk leiden tot grondschaarste op strategische plekken voor de logistieke sector. Je ziet hier en daar gebruikers naar grotere, meer courante distributiecentra verhuizen wanneer de huurcontracten aflopen. Daar ziet het bedrijf kansen om die leegstaande gebouwen te renoveren en te verduurzamen volgens de wensen en eisen van deze tijd.

De tribune biedt plaats voor 4.600 toeschouwers en een prachtig uitzicht op de steile Raidillon-bocht.

Nieuwe tribune voor iconisch racecircuit

Een andere blikvanger in het portfolio van ASK Romein zijn de stalen luifels van de nieuwe tribune op het iconische racecircuit van Spa Francorchamps. De tribune biedt plaats voor 4.600 toeschouwers en een prachtig uitzicht op de steile Raidillon-bocht, waardoor het publiek weer met volle teugen kan genieten van ronkende motoren en gierende banden. Het feit dat deze op een iconische plaats in de racewereld staat, geeft dit prestigieuze project een extra uitstraling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.