Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Toekomstbestendige buitenruimte

Toekomstbestendige buitenruimte

Voor het creëren van een toekomstbestendige buitenruimte zijn veel nieuwe ontwikkelingen gaande. Bamboe, Ultimate Signing™ en IPSm maken hiervan deel uit.

HR Groep gelooft in het vormgeven van duurzame, digitale en sociale toepassingen om een veilige en comfortabele toekomstbestendige buitenruimte te creëren. De Rijswijkse onderneming is een totaaloplosser op het gebied van verkeersveiligheid, straatbeeld en bewegwijzering. “Met onze specialistische kennis dragen we bij aan verkeersveiligheid en helpen we bij het verfraaien van de openbare ruimte”, vertelt commercieel operationeel directeur Ilse Visser. “Bij ons kan iedereen terecht voor one-stop-shopping van verkeersborden en masten tot straatmeubilair en bewegwijzering. Tevens bieden wij diensten van verkeerskundig advies tot ontwerp, plaatsing, en beheer en onderhoud.”

Digitaal printen van retroreflecterende folie
Het bedrijf begon tien jaar geleden als eerste verkeersbordenfabrikant met het digitaal printen van retroreflecterende folie. Hieruit is het duurzame concept Ultimate Signing™ ontstaan. Visser: “De milieubelasting van digitaal produceren is circa 60% lager dan bij de zeefdrukmethode.” Bij Ultimate Signing™ wordt de retroreflecterende folie digitaal geprint en op een drager van aluminium of bamboe geplakt. De folie wordt beschermd door een transparant laminaat dat vervuiling en veroudering tegengaat. Zo ontstaat een product dat minstens twintig jaar meegaat.”

Bamboe als duurzaam alternatief
Ook uniek is dat het bedrijf bamboe verkeersborden aanbiedt, die het samen met MOSO® ontwikkelt. Visser: “Bamboe is een duurzaam alternatief voor aluminium verkeersborden, die wij doorgaans maken van gerecycled aluminium. Moso bamboe is sterk, volledig recyclebaar en groeit wel 80 cm per dag. Eén bamboeplant bestaat uit meerdere stammen waaruit voortdurend nieuwe scheuten groeien. Elk jaar wordt 20-25% van deze stammen gekapt. Zo groeit de plant verder door en wordt ontbossing voorkomen.” 

Intelligent Public Space Management
HR Groep helpt wegbeheerders ook met het efficiënt inrichten en onderhouden van hun gebied. Allereerst door het aanbieden van data over verkeersobjecten in de openbare ruimte. Daarbij wordt via een sensor op een verkeersbord informatie verzameld voor het digitale managementsysteem Intelligent Public Space management (IPSm), waarin de actuele status van alle borden zichtbaar is voor de wegbeheerder. Daarmee is snel te zien of het bordenbestand intact en volledig is. Digitalisering helpt de openbare ruimte veilig, (kosten)efficiënt en duurzaam in te richten en te beheren. Bijvoorbeeld door het ‘slim maken’ van andere objecten zoals prullenbakken die een melding afgeven wanneer zij geleegd moeten worden. Zo zijn er talloze mogelijkheden.

“Het bamboe verkeersbord, voorzien van een CE-keurmerk, wordt al in zo’n 30 gemeenten toegepast. De interesse in IPSm groeit eveneens”, aldus Visser. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.