Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Thuis in multi-specialistische omgevingen
De ontwikkeling van duurzame warmtenetten gaat ontzettend hard in Nederland.

Thuis in multi-specialistische omgevingen

Met jarenlange ervaring in studie, ontwerp en realisatie van pijpleidingen en ondergrondse transportinfrastructuur is Denys een veelgevraagd partner voor de meest complexe bouw- en infrastructurele projecten. De multidisciplinaire bouwgroep heeft een sterke focus op sustainability en participeert momenteel in een aantal toonaangevende projecten die passen bij de hoge duurzaamheidsambities, zoals WarmtelinQ in Zuid-Holland en het kansrijke CO2-afvangproject Porthos.

Met jarenlange ervaring in studie, ontwerp en realisatie van pijpleidingen en ondergrondse transportinfrastructuur is Denys een veelgevraagd partner voor de meest complexe bouw- en infrastructurele projecten.

Denys is van oorsprong een Belgische onderneming, maar is met ruim 1.800 medewerkers wereldwijd actief. “Sinds twintig jaar zijn we met een eigen vestiging fysiek op de Nederlandse markt aanwezig”, zegt Stan Koevoets, directeur van Denys Engineers & Contractors BV. “De kansen in de markt zijn groot en klanten weten ons te vinden vanwege ons multidisciplinaire karakter en de hoge kwaliteit en flexibiliteit die wij nastreven. Door de wijze waarop wij georganiseerd zijn, een platte organisatie met korte lijnen en veel vakmanschap aan boord, zijn wij in staat om echt buiten de kaders te denken.”

Moleculen en elektronen

De divisie kabels en leidingen is door Denys enige tijd geleden omgedoopt tot Energies. “Daarbij ligt de focus op moleculen en elektronen”, verduidelijkt Koevoets. “We houden ons graag bezig met duurzame projecten met een sterk sustainable karakter. Sterker nog, onze visie en strategie is daar volledig op geënt en ons investeringsprogramma op afgestemd om zeer snel door te schakelen naar zero emissie equipment. Vanuit de divisie Energies hebben we momenteel met WarmtelinQ en het Porthosproject twee extreem belangrijke projecten onder handen in Nederland.” 

WarmtelinQ

De ontwikkeling van duurzame warmtenetten gaat ontzettend hard in Nederland, constateert Koevoets. WarmtelinQ, een project van Ganunie, is er daar één van. Het betreft een ondergrondse leiding waarmee restwarmte uit de haven van Rotterdam wordt gebruikt om huizen en bedrijven in Zuid-Holland te verwarmen. “Als Denys zijn we al vanaf het ontwerp nauw betrokken bij het project waarbij we in feite de hele keten afdekken vanaf de bron tot aan de aflevering aan huis. Het tracé bevindt zich in een complexe omgeving met vele stakeholders. Bij uitstek een project waar wij voor warmlopen. Letterlijk en figuurlijk”, lacht Koevoets.

Porthos 

Over een complexe omgeving gesproken, ook voor het unieke Porthosproject levert Denys een wezenlijke bijdrage. “Het project staat hoog op de duurzaamheidsagenda. Het idee is dat de CO2-uitstoot van grootverbruikers in de Rotterdamse haven wordt afgevangen, gecomprimeerd en onder hoge druk vloeibaar wordt gemaakt. Deze substantie wordt vervolgens in een leeg gasveld op de Noordzee geïnjecteerd”, legt Koevoets uit. “De 42-inch leiding die daarvoor moet worden aangelegd op het land loopt dwars door een zeer complex gebied met vele bestaande leidingen, (water)keringen, oppervlaktewater en andere objecten. We hebben het complexe engineeringspakket inmiddels afgrond, wachten op de final investment decisionen verwachten in het eerste kwartaal van 2023 in uitvoering te gaan met de inzet van overwegend duurzaam materieel.”

Als bedrijf hebben we de capaciteit en expertise aan boord om gezamenlijk met onze opdrachtgevers werk te maken van de energietransitie, resumeert Koevoets. “We mogen ons gelukkig prijzen met veel hoogopgeleide ‘doeners’ en hebben al vele innovaties op onze naam staan. Vooral in complexe omgevingen voelen wij ons thuis.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.