Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Succes voor Engcon op bouwmachinebeurs in Australië – machinisten onder de indruk van draaikantelstukken en automatische snelwissels

Succes voor Engcon op bouwmachinebeurs in Australië – machinisten onder de indruk van draaikantelstukken en automatische snelwissels

Schaarse uitzondering hierop is de National Diesel & Turf Expo die onlangs werd georganiseerd in Australië. Engcon, de toonaangevende fabrikant van draaikantelstukken, exposeerde tijdens deze editie voor het eerst onder de eigen naam na de start van de Australische vestiging vorig jaar en kan tevreden terugkijken op een succesvolle beurs. De stand trok vele bezoekers en bovendien ontving Engcon tijdens de beurs ook de award voor ”Meest innovatieve product 2021”.

“Beurzen zijn voor ons een heel belangrijk podium waar we de kans krijgen om klanten te ontmoeten en onze brede oplossingen te laten zien. Tijdens dit Coronajaar werden veel beurzen noodgedwongen afgelast. We waren dan ook positief verrast dat de National Diesel & Turf Expo dit jaar toch doorging”, zegt Per-Oskar Svedberg, Site Manager bij Engcon Australia.

Hij vervolgt: “We zijn erg tevreden over onze deelname dit jaar. Veel grondverzet ondernemers hier weten inmiddels vrij goed wat onze innovatieve producten kunnen en overwegen een investering in een tiltrotator, maar er zijn toch ook nog steeds veel mensen die geen idee hebben wat een draaikantelstuk is. Daarom is het uitermate belangrijk dat we de mogelijkheid krijgen om over onze filosofie en producten te vertellen, zodat meer potentiële klanten de voordelen ervan kunnen ontdekken. De belangstelling voor onze oplossingen was groot en gedurende alle beursdagen konden we ons verheugen in een constante bezoekersstroom.

Grote belangstelling voor de testmachines

Tijdens de driedaagse beurs toonde Engcon zijn draaikantelstukken, de veilige Q-Safe snelwissel, het automatische snelwisselsysteem EC-Oil, het proportionele DC2 besturingssysteem en veel uitrustingsstukken. Er werden ook demonstraties uitgevoerd door Australische machinisten die al met een Engcon tiltrotator werken.

“De draaikantelstukken en het automatische snelwisselsysteem EC-Oil trokken verreweg de meeste belangstelling. Zodra bezoekers zagen hoe gemakkelijk het is om het draaikantelstuk of een hydraulisch uitrustingsstuk aan te koppelen of af te zetten zonder de cabine te hoeven verlaten, realiseerden velen zich dat het werk comfortabeler wordt en dat er aanzienlijke tijdsbesparing behaald kan worden bij het wisselen van werktuigen”, vervolgt Per-Oskar Svedberg.

Bezoekers werd ook de mogelijkheid geboden zelf uit te proberen hoe een Engcon draaikantelstuk werkt, iets wat bijzonder gewaardeerd werd en veel belangstelling trok. Daarnaast werd een ludieke wedstrijd gehouden waarbij deelnemers op tijd een bak met voetballen 360 graden moesten draaien zonder een van de ballen te verliezen. Winnaar was Pat M. van PJ’s Plumbing and Excavation met een tijd van 09:36.

Prijs voor het meest innovatieve product

Bij afsluiting van het evenement ontving Engcon de “Meest innovatieve product” onderscheiding voor de complete combinatie van het EC-Oil automatisch snelwisselsysteem, het draaikantelstuk en hydraulisch uitrustingsstuk. De award laat zien dat de slimme en innovatieve producten van Engcon bij Australische graafmachinisten weerklank vinden.

“Het is natuurlijk leuk om de erkenning te krijgen dat onze producten innovatief zijn en de ontwikkeling in de graafindustrie stimuleren. We zijn supertrots op deze prijs. Wat we niet mogen vergeten is dat onze producten in Scandinavië dan wel als vanzelfsprekend worden beschouwd, maar in de rest van de wereld zijn ze nog niet zo ingeburgerd. We zijn echter goed op weg”, besluit Svedberg.

Australische klanten die meewerkten in de stand van Engcon:

Steve Johnstone – PXG Civil and Rail
Pete Vagne – Pete Vagne Excavations
Lucas Prohm – TNL Earthworks
Logan Donnellan – TNL Earthworks
Damien Cooke – CENEX
Andrew Baker – Baker Excavations

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.