Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Sterk in ‘speciale’ elastomeeropleggingen
De opleggingen worden toegepast bij de kunstwerken van knooppunt Rozenburg en variëren in afmetingen van 450 bij 450 tot 900 bij 900 en een maximale hoogte van 235 millimeter.

Sterk in ‘speciale’ elastomeeropleggingen

Voor drie kunstwerken van de Blankenburgverbinding heeft de firma met zijn roots in Duitsland een 110-tal elastomeeropleggingen mogen leveren. Volgens Jeroen Melief van MAURER Nederland kwam de opdracht letterlijk als een ‘Kerstcadeau’ eind 2019.

“Net voor het einde van 2019 kregen we van BAAK groen licht om de 110 elastomeeropleggingen te leveren”, zegt Melief. “De opleggingen worden toegepast bij de kunstwerken van knooppunt Rozenburg en variëren in afmetingen van 450 bij 450 tot 900 bij 900 en een maximale hoogte van 235 millimeter. We zijn met name goed in de zogenaamde ‘specials’, de grotere en meer specialistische opleggingen waarvoor aanvullende testcapaciteit en gereedschappen een vereiste zijn. De opleggingen moeten niet alleen qua maatvoering voldoen, maar we moeten ook met druk- en afschuiftesten aantonen dat de oplegging de toekomstige belasting aankan en bepaalde verplaatsingen en hoekverdraaiingen kan opnemen, zodat de oplegging bij bepaalde belastingsgevallen niet ‘aan de wandel gaat’.”

Het feit dat MAURER de ‘specials’ goed kan oppakken, komt door zijn stevige achterban in de vorm van een uitgebreide engineeringsafdeling in Dortmund.

Het feit dat MAURER de ‘specials’ goed kan oppakken, komt door zijn stevige achterban in de vorm van een uitgebreide engineeringsafdeling in Dortmund. “We durven net even buiten de lijntjes te denken, zodat we altijd de juiste oplossing weten te vinden. Volledig uitgetekend, doorberekend en onderbouwd. Dat maakt dat we onze opdrachtgevers kunnen ontzorgen vanaf het voortraject (inkoop) tot aan de opleverdocumenten die voldoen aan de Europese EN1337-norm en de Nederlandse RTD1012-norm.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.