Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Staal op maat voor gerecyclede Gevlebrug

Staal op maat voor gerecyclede Gevlebrug

Na een grondige renovatie ligt de karakteristieke Gevlebrug in de Houthaven in Amsterdam. De brug met drie nieuwe brugdekken vormt de verbinding tussen de Pontsteiger en het Karlskrona-eiland. Het staal en al het snijwerk voor deze drie nieuwe brugdekken is geleverd door De Boer Staal en De Boer Snijbedrijf.

Architectonische brug

De brug is in 1930 is ontworpen door de Amsterdamse Schoolarchitect Piet Kramer en heeft tot 2000 dienstgedaan als Oostereinde Hefbrug. Na zeventig jaar actieve dienst en twintig jaar in de opslag, is de oude brug afgestoft en prachtig gerestaureerd. De brug ligt nu op een nieuwe plek in de Houthaven met een nieuwe naam: de Gevlebrug. Deze naam verwijst naar het plaatsje Gävle, net boven Stockholm, een belangrijke historische leverancier van het hout van de Houthaven.

Snijden van staal: lang en breed

Na de restauratie is de brug voorzien van drie nieuwe brugdekken: één rijdek van 6 meter breed en 28 meter lang en twee voetgangersdekken van ruim 3 meter breed en 28 meter lang. De Boer Snijbedrijf heeft alle stalen onderdelen voor de nieuwe brugdekken op maat gesneden uit staal S355 J2+N met 3.1 certificaat. 

Het staal, in totaal 70 ton, is geleverd door De Boer Staal en is door De Boer Snijbedrijf gestraald en gesneden conform NEN-EN 1090 EXC2. Voor het snijwerk zijn stalen platen met een lengte van 14000 mm en een breedte van 3250 mm ingezet waardoor het laswerk tot een minimum beperkt kon blijven.

Begin november is de nieuwe Gevlebrug over het IJ naar de Houthaven gevaren en vakkundig op de nieuwe locatie geplaatst. Naar verwachting wordt de Gevlebrug in maart 2020 opengesteld voor gemotoriseerd verkeer. 

Ook hier geldt het motto van De Boer Staal en De Boer Snijbedrijf: ‘YOU BUILD WE SUPPLY’ ook voor Grond- Weg- en Waterbouw!      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.