Platform over civiele techniek & infrastructuur
Ondergronds Bouwen

Specialistisch funderingswerk vraagt om geschikt machinepark

VOC_Kade_Kandt_196A8885_HR kopiëren
Laswerkzaamheden met gecertificeerd personeel conform de NEN1090 zowel in de laswerkplaats als mede op de projectlocaties. Laswerk onder executieklasse 3 incl. keurwerk behoort tot de mogelijkheden.

Tekst | Tekst | Susan Peek Beeld | Kandt Aannemings- en Funderingsbedrijf B.V.

4 februari 2021 Leestijd 6 minuten

Deel dit artikel

Met meer dan 40 jaar ervaring in het aanbrengen en verwijderen van damwand- en paalsystemen op de meest uiteenlopende locaties en onder diverse omstandigheden, is Kandt dé geschikte partij voor elk complex funderingswerk.

Het trillingvrij plaatsen van stalen damwandconstructies door Kandt bij project IXAS te Amsterdam.

Onze aanpak

“Wij gaan geen enkele uitdaging uit de weg”, zegt Marco Kandt. “Of we nou op een binnenstedelijk project met compact materieel trillingsvrij damwanden moeten plaatsen, of paalconstructies moeten boren in lastige omstandigheden, wij beschikken over passend materieel.” Kandt heeft een ruime eigen voorraad stalen damwandprofielen, buis- en stempelmaterialen. Als specialist op het gebied van het aanbrengen van LeKa grout injectiepalen, beschikt Kandt over meerdere boorstellingen en maakt men deze palen deels in eigen laswerkplaats klaar voor verwerking. De boorpunten zijn in diverse maten en soorten uit voorraad leverbaar, een en ander afhankelijk van de grondgesteldheid en projectspecifieke omstandigheden. Alle transporten worden verzorgd door het eigen wagenpark met o.a. diepladers en kraantrailers. “Elk project is uniek qua situatie, complexiteit en uitdagingen. Naast geschikt materieel is de kennis en expertise van onze vakmensen van groot belang.”

Kandt beschikt over diverse hydraulische funderingsmachines in de gewichtsklasse van 8 tot wel 100 ton.

Onze mensen

De circa vijftig goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers van Kandt zijn VCA gecertificeerd en werken op projecten in de civiele- en spoorbouw als ook in de woning- en utiliteitsbouw in heel Nederland en België. “Met goed materieel én de juiste kennis en kunde, kun je een kwaliteitsimpuls geven aan een project”, vervolgt Marco. “Flexibel kunnen schakelen, in materieel en planning is daarbij een belangrijke factor. Soms kom je bijvoorbeeld ondergrondse obstakels tegen die op voorhand niet inzichtelijk waren. Daarbij is slagvaardigheid in samenwerking met opdrachtgever cruciaal. Samen maken we het mogelijk. Ons motto is niet voor niets: ‘bij Kandt kan ‘t.’ 

De nieuwste LeKa-boorstelling: Kandt TTD50, waarmee Kandt een oplossing biedt voor de toenemende vraag naar grotere diameter boorpalen op lastig bereikbare locaties bij infrastructurele projecten.

Nieuwe boorstelling

Inspelend op de vraag vanuit de markt én met het oog op de toekomst, voegt Kandt een nieuwe boorstelling toe aan haar uitgebreide gamma. “De Kandt TTD50 is een LeKa-boorstelling (grond verdringend en trillingvrij paalsysteem) die we sinds november in gebruik hebben”, licht Marco toe. De machine, gebouwd door IHC te Goes in nauwe samenspraak met Kandt, is het antwoord op de toenemende vraag voor grotere diameter boorpalen op lastig bereikbare locaties (bijvoorbeeld met hoogtebeperking). Binnen de infrasector wil men bij de bouw van tunnels, bruggen en viaducten bij voorkeur minder palen toepassen, maar palen met een hogere draagkracht. “Dan zijn palen met een grotere diameter uitermate geschikt”, zegt Marco. “Met deze nieuwe boorstelling kunnen we LeKa-palen met de grootste buisdiameter (Ø711mm), gecombineerd met een boorpunt met diameter Ø960mm in de grond boren. Het grote voordeel is dat deze boorstelling ingezet kan worden op lastig bereikbare locaties en al kan werken in een werkhoogte van 4m1. Dat is echt uniek in de markt en is een grote toegevoegde waarde voor o.a. infraprojecten.” Voor locaties die goed bereikbaar zijn en/of geen hoogtebeperking kennen, kan Kandt desgewenst nog grotere diameters toepassen middels topdrill of makelaar geleid materieel.

Voor het project Amstelstroomlaan in Amsterdam bracht Kandt buispalen aan voor de voorbouwlocatie en combiwand, en zijn er in een BD stelling LeKa palen geboord als fundatie voor de onderdoorgang.

Werkplaats

Om alles in optimale staat te houden, heeft Kandt een eigen werkplaats waar het materieel onderhouden wordt. Ook modificaties aan machines of nieuwbouw van materieel, inclusief de benodigde engineering, vindt in eigen beheer plaats. “Kandt bouwt zelf machines die specifiek benodigd zijn om complexe projecten goed te kunnen uitvoeren.” Marco besluit: “Een goede fundatie is de basis van elk project. Kandt is een specialist die voor ieder project een passende oplossing biedt.”     

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Wouter Jansen

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Grond/Weg/Waterbouw netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht