Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in gevarieerd infrawerk
Al op jonge leeftijd namen broers Gerbert en Erwin Ploegmakers het bedrijf over en bouwden het aannemingsbedrijf gestaag uit tot de veelzijdige infraspecialist die het nu is.

Specialist in gevarieerd infrawerk

Het versterken van een dijk, het bouw- en woonrijp maken van een woonwijk of een compleet centrumplan (her)inrichten, bij FPH Ploegmakers weten ze er wel raad mee. Het bedrijf uit Vinkel is specialist in gevarieerd infrawerk en werkt dagelijks aan complexe projecten waar vele disciplines samenkomen. Ze hebben alle expertise in huis om een project van ontwerp tot realisatie aan te vliegen. 

Al op jonge leeftijd namen broers Gerbert en Erwin Ploegmakers het bedrijf over en bouwden het aannemingsbedrijf gestaag uit tot de veelzijdige infraspecialist die het nu is. “We zijn op ons best als er vele facetten samenkomen op een project”, zegt Gerbert. “Hoe complexer, hoe beter. Samen met een enthousiaste club van zestig eigen medewerkers en een flexibele schil van ruim veertig specialisten bouwen we aan de meest uiteenlopende projecten.”

Samen met een enthousiaste club van zestig eigen medewerkers en een flexibele schil van ruim veertig specialisten bouwt FPH aan de meest uiteenlopende projecten.

Spelen met water

Een mooi voorbeeld van zo’n veelzijdig project is nieuwbouwwijk De Groote Wielen in ’s-Hertogenbosch. “We zijn bij dit project al vanaf het begin betrokken, hebben het gebied bouw- en woonrijp gemaakt en zijn nu bezig met het centrumplan”, vervolgt Gerbert. “Tussendoor hebben we ook nog de nodige werkzaamheden verricht. De woonwijk heeft een eigen watersysteem, waarbij het hemelwater op een speelse wijze door de wijk wordt rondgepompt. Het water maakt tussenstops in kleine parkjes waar kinderen op een veilige manier met water kunnen spelen en belandt uiteindelijk in een ‘zuivering’ Helofytenfilter waar het gereinigd wordt. Absoluut een kolfje naar onze hand. Dat geldt trouwens ook voor de buiteninrichting van het centrumplan, waarbij we een verblijfsruimte creëren tegen de plas. Daarvoor brengen we damwanden aan die we bekleden met beton en metselwerk, maken we een vlonder met wandelpaden, een promenade met zitplekken en een inrichting met groen. Kortom, heel gevarieerd en daarmee een project dat ons op het lijf is geschreven.”

Duurzaam werken is het uitgangspunt bij alle projecten van FPH.

Dijkversterking

Ook in de stad Tiel is FPH Ploegmakers een bekend gezicht. Hier werkt het bedrijf zo’n twee jaar aan een bijzondere dijkversterking van 2,5 kilometer in een uitdagende omgeving, dicht bij bestaande (monumentale) bebouwing, een fraaie stadsmuur en zelfs een Unesco werelderfgoedobject. “Zo brengen we bijna 2 kilometer aan damwand aan, hebben de coupures van de vestigingsmuur moeten aanpassen en gaan een inundatiekanaal uit 1850 van de Hollandse Waterlinie definitief afsluiten”, zegt operationeel directeur Ralf Reuken. “Het is al met al een arbeidsintensief stukje van het dijkversterkingsprogramma van Waterschap Rivierenland, onderdeel van het landelijk Hoogwaterbeschermingsprogramma. Tussen de bedrijven door vond ook nog het festival Appelpop plaats, waarbij we 80.000 festivalgangers veilig over ons werkvak moesten begeleiden. Dat brengt vanzelfsprekend weer andere uitdagingen met zich mee, maar ook die externe omgevingsfactoren maken het project uitermate boeiend.”

FPH Ploegmakers is specialist in gevarieerd infrawerk en werkt dagelijks aan complexe projecten waar vele disciplines samenkomen.

Emissieloos materieel

Duurzaam werken is het uitgangspunt bij alle projecten van FPH. “We werken veel met groot en zwaar materieel, dus elke liter brandstof die we besparen levert een besparing op voor het milieu en bevordert de efficiëntie”, stelt Ralf. “Daarnaast kijken we altijd of we werk met werk kunnen maken.” Gerbert vult aan: “Uiteindelijk evolueren we naar emissieloos, dat is een feit, maar de weg ernaar toe is nog een hele opgave voor de markt. Van ons kleine materieel, zoals minigravers en shovels, hebben we al diverse elektrische varianten. Nu zijn we ons aan het oriënteren op het gebied van emissieloze vrachtauto’s en rupskranen. We staan er in ieder geval voor gesteld, want ons nieuw hoofdkantoor is volledig zelfvoorzienend en we wekken genoeg stroom op via zonnepanelen om ons machinepark op te laden.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.