Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Specialist in bodeminjectie zet in op verduurzaming
Bodemafsluiting Buitenveldertselaan Amsterdam.

Specialist in bodeminjectie zet in op verduurzaming

“Onze investeringen en ontwikkelingen zijn met name gericht op het verduurzamen van de bestaande technieken. En daarin zijn we al behoorlijk ver gevorderd”, verklapt Kim de Groot van B&P Bodeminjectie. Ze licht alvast een tipje van de sluier op.

Bodeminjectie kan ingezet worden voor zowel constructieve als waterkerende doeleinden. “De concentratie van het mengsel bepaalt of we het zandpakket een constructieve waarde geven of juist een waterremmende functie”, legt De Groot uit. “In het eerste geval wordt het zandpakket verstevigd, zodat je het rechtstandig kan afgraven, om bijvoorbeeld een kelder te creëren pal naast een bestaand object. Anderzijds kunnen we met injectietechnieken ook lekkages verhelpen, zoals damwandlekkage, lekkages in beton of het afdichten van wellen. In mum van tijd gaat het geïnjecteerde mengsel een reactie aan, zodat een gelachtige massa ontstaat en de lekkage wordt gestopt.”

Injecteren boortunnel.

Alternatief voor onderwaterbeton

B&P Bodeminjectie is volgens De Groot momenteel volop actief met het realiseren van de bodemafsluiting in grote bouwkuipen. “Er wordt veel gebouwd en gebouwen gaan steeds verder de hoogte in. Eén van de eisen waaraan moet worden voldaan, is het creëren van voldoende parkeergelegenheid. Dat gebeurt overwegend ondergronds in de vorm van een één of meerlaagse parkeerkelder. Bodeminjectietechnieken zijn een interessant alternatief voor het traditionele onderwaterbeton. Onderwaterbeton heeft vaak maar een tijdelijke functie, maar heeft wel een enorme impact. Door bodeminjectietechnieken toe te passen, kan de bouwkuip droog worden ontgraven en de kelder vervolgens worden opgebouwd. De waterremmende laag is bovendien van tijdelijke aard, want na een jaar of twee begint het op te lossen. Het scheelt ontzettend veel tijd, geld en voorkomt veel overlast.”

Afgelopen jaar heeft de tweede generatie het roer overgenomen bij het familiebedrijf. “Mijn broer en ik hebben het stokje overgenomen van mijn vader”, zegt De Groot. “Onze ambitie is om het bedrijf verder te laten groeien en nóg meer in te zetten op het verduurzamen van de injectietechnieken. Zo hebben we in eigen huis reeds een milieuvriendelijke variant op de bestaande bodeminjectietechnieken ontwikkeld waarbij we als enige organische vloeistoffen toepassen die natuureigen zijn. Het proces is gepatenteerd. Ook zijn we bezig met onderzoek naar het gebruik van een duurzaam alternatief voor het aanbrengen van de injecties. En zo loopt er nog een aantal ontwikkelingen. Alles met als doel om het milieu zo min mogelijk te belasten en de juiste techniek op de juiste plaats in te kunnen zetten.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.