Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Samenwerken leidt tot topprestaties
Bij de uitbreiding van Kade Westhofhaven in Vlissingen-Oost voor Sagro worden een TenCate-paalmatrassysteem en het Stratum-cellensysteem van Tensar zij aan zij toegepast.

Samenwerken leidt tot topprestaties

De grote kracht van deze samenwerking: OLA, oftewel Ontwerpen, Leveren en Aanbrengen van geokunststoffen. Het complete pakket onder één dak.

Het samenwerkingsverband is ontstaan naar aanleiding van behoefte uit de markt, begint Bob Boonzaaijer van Joosten Concepts. “Het ontwerpen en toepassen van systemen met constructieve geokunststoffen vraagt om specifieke kennis. Aangezien wij binnen het samenwerkingsverband beschikken over de kennis van gekwalificeerde geotechnici, toonaangevende leveranciers, innovatieve producenten en vakbekwame verwerkers, kortom marktleiders en specialisten, zijn wij in staat financieel en technisch het verschil te maken bij complexe geotechnische projecten. Met als resultaat een efficiënte, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossing.” 

Het ontwerpen en toepassen van systemen met constructieve geokunststoffen vraagt om specifieke kennis.

Specialisten en marktleiders

Joosten Concepts heeft met zijn ervaren projectleiders een coördinerende rol. Geologics en Kwast Consult zijn verantwoordelijk voor het ontwerp volgens onder andere CUR226, CUR198 en CROW 325. Joosten Kunststoffen levert alle materialen voor het project, met producenten TenCate Geosynthetics en Tensar als belangrijkste partners voor gewapende grondconstructies en paalmatrassystemen. Bonneveld Gewapende Grondconstructies, Molhoek-CCT, Schanskorven Montage, Gebr. Jansen en Van Etten brengen de constructies aan. Vrijenban produceert de elementen voor de betonnen facings. “Voor elke bouwmethode en projectfase hebben we de benodigde expertise in huis met marktleiders en specialisten op elk onderdeel”, vervolgt Boonzaaijer. “Onze focus ligt onder meer op gewapende grondconstructies met groene-, schanskorf- of betonfacing, paalmatrassystemen, EPS-constructies en asfaltwapening. Maar we gaan ook andere geo- en infratechnische uitdagingen niet uit de weg, waaronder ook combinaties met alle overige producten binnen het assortiment van Joosten Kunststoffen.”

Met een draagkracht van minimaal 150 kN/m2 is Sagro klaar voor de sloop van de zwaarste onderdelen van de grootste boorplatformen.

Uitbreiding kade

Joosten Concepts is met recht een uniek concept. “Marktleiders op het gebied van geokunststoffen die wereldwijd met elkaar concurreren, werken in Nederland nauw met elkaar samen”, stelt Boonzaaijer. “Een mooi voorbeeld daarvan is de uitbreiding van Kade Westhofhaven in Vlissingen-Oost voor Sagro, waarbij een TenCate-paalmatrassysteem en het Stratum-cellensysteem van Tensar zij aan zij worden toegepast. De uitbreiding van de kade gaat straks tot de sterkste van Europa behoren. Met een draagkracht van minimaal 150 kN/m2 is Sagro klaar voor de sloop van de zwaarste onderdelen van de grootste boorplatformen. Joosten Concepts heeft opdracht voor het ontwerpen en leveren van het paalmatras conform CUR226 in samenwerking met Crux Engineering en TenCate, en het TensarTech Stratum-systeem conform Stowa 02-2019 en BS8006-1 in samenwerking met Geologics en Tensar. Door de unieke samenwerking binnen Joosten Concepts kunnen deze twee systemen naast elkaar toegepast worden. Hiermee is een maatwerkoplossing gerealiseerd.”

Joosten Concepts is niet gebonden aan één type systeem of oplossing, maar kan voor alle geotechnische vraagstukken een oplossing voorzien.

De kracht van het samenwerkingsverband zit hem volgens Boonzaaijer tevens in het zeer brede assortiment aan oplossingen. “We zijn niet gebonden aan één type systeem of oplossing, maar kunnen voor alle geotechnische vraagstukken een oplossing voorzien.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.