Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

Royal Reesink en Meerman bundelen krachten

Vandaag, 29 juli 2019, is de Meerman Groep uit Vlaardingen onderdeel geworden van Royal Reesink.

agricultural-contractors-2-kopieren

29 juli 2019 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Vandaag, 29 juli 2019, is de Meerman Groep uit Vlaardingen onderdeel geworden van Royal Reesink. Meerman is vooral bekend als exclusief distributeur van Kubota grondverzetmachines en gespecialiseerd in de verkoop, verhuur en onderhoud en service hiervan. Daarnaast is Meerman actief op het gebied van vangrailconstructies en aanrijdbeveiliging.

Meerman is een hecht familiebedrijf met 28 medewerkers dat haar klanten kent en snapt. Dat past helemaal bij de werkwijze en cultuur van Royal Reesink. Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink: “Ook wij zijn ervan overtuigd dat afnemers behoefte hebben aan de beste kwaliteit, service en gemak. Het ontzorgen van onze klanten staat voorop. En dat delen we met het team van Meerman”. Het huidige succesvolle managementteam bestaande uit Ilse Meerman, Koen Meerman en Victor van den Berg zal de bedrijfsvoering voortzetten.

Kansen

Voor Meerman biedt deze stap nieuwe kansen. Ilse Meerman, directie Meerman: “Royal Reesink is een ambitieuze en (financieel) daadkrachtige organisatie waarmee we verder kunnen groeien en onze afnemers nog beter kunnen bedienen. Het geeft ons tevens de mogelijkheden om een breder assortiment aan te bieden, passend bij onze huidige producten, zowel in de verkoop als binnen ons verhuurbedrijf Meerrent. Daarnaast heeft Royal Reesink net als Meerman een lange historie in het werken met dealerorganisaties. Daarin kunnen wij elkaar dus versterken”.

Lourens Meerman, heeft als tweede generatie het bedrijf laten groeien tot wat het nu is: “Natuurlijk hebben wij, Koen, Ilse en ik goed en lang nagedacht over deze stap, en juist diezelfde mentaliteit en ondernemersdrang van Royal Reesink heeft ons overtuigd de samenwerking aan te gaan voor de toekomst”.

De Meerman Groep bestaat uit een drietal bedrijven:

 • Meerman Machines bv; importeur van o.a. Kubota grondverzetmachines.
 • Meerrent bv; verhuurder van Kubota grondverzetmachines.
 • Meerman Technisch Buro bv; levert en plaatst vangrailconstructies, aanrijdbeveiliging, hekwerken en straatmeubilair.

Ambitieuze wereldwijde speler

Royal Reesink is internationaal een van de grootste -en nog altijd sterk groeiende- distributeurs van machines en componenten. Bestemd voor landschapsonderhoud, landbouw, grond-, weg- en waterbouw en magazijninrichting. De meer dan 2.100 medewerkers zijn wereldwijd verdeeld over ruim 30 bedrijven. Zij hebben een ding gemeen: de passie voor machines, nuchterheid en ondernemersdrang. CEO Royal Reesink Gerrit van der Scheer: “Samen met Meerman zetten we een belangrijke stap in de ontwikkeling van onze grondverzetactiviteiten. We zijn daarnaast enorm blij met de toevoeging van Kubota aan ons productenpallet. We hebben veel vertrouwen in deze nieuwe samenwerking”.

Naast Reesink Construction Equipment wordt er een aparte divisie opgericht: Reesink Compact Construction Equipment. Meerman gaat hier deel van uitmaken. Beide divisies blijven volledig onafhankelijk van elkaar opereren. De heer Ben Kemp, Board member Construction Business Royal Reesink, zal samen met de directie van Meerman zorgen voor een ontwikkeling van de gecombineerde activiteiten.

De nauwe banden tussen de Belgische onderneming (De Bruycker-Kemp) en de Nederlandse ondernemingen (Hans van Driel en de Kemp Groep) zorgen voor een sterke, concurrerende en toekomstbestendige organisatie in de Benelux.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%