Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Rosalie Geelhoed (22), vertegenwoordiger in de wegenbouw
Rosalie Geelhoed, vertegenwoordiger bij Zwammerdam Groep.

Rosalie Geelhoed (22), vertegenwoordiger in de wegenbouw

Een baan in de wegenbouw is waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggende keuze als jonge vrouw van begin twintig. Toch nam Rosalie Geelhoed een sprong in het diepe bij Zwammerdam Groep. Ze heeft daar nog geen dag spijt van gehad. “Ik ben me ervan bewust dat ik binnen deze branche atypisch ben en het voor velen niet als een sexy beroep klinkt. Toch ben ik hier helemaal op mijn plek. Voor mij is geen dag hetzelfde!”

Rosalie is opgegroeid met de Zwammerdam Groep, een gespecialiseerd bedrijf in de wegenbouw met asfalteren als kernactiviteit. “Mijn overgroot opa is het bedrijf ruim zestig jaar geleden begonnen en momenteel is mijn vader hier directeur.” Het bedrijf kent voor Rosalie dan ook weinig geheimen. “Als bijbaan ging ik in de zomervakanties regelmatig met de asfaltploeg mee op pad. Daar heb ik veel van geleerd.” 

Na haar studie aan de IVA Business School koos ze eerst voor een baan in de automotive. “Mijn eerste baan was bij een Mercedes-Benz dealer, maar daar kwam ik al snel tot de conclusie dat ik meer affiniteit heb met b2b dan met b2c. Het daadwerkelijk praten met ondernemers over hun uitdagingen en hiervoor de juiste oplossingen aandragen, geeft mij een enorme voldoening. Toen er dus op een gegeven moment een vacature voor vertegenwoordiger in de wegenbouw open stond bij de Zwammerdam Groep, heb ik aangegeven dat ik dit wel interessant vond. En na intensieve gesprekken met wat mensen, waaronder natuurlijk ook mijn vader, heb ik besloten om ervoor te gaan.” 

Inmiddels is Rosalie ruim een jaar werkzaam als vertegenwoordiger bij de Zwammerdam Groep. “Ik bezoek klanten om een project op te nemen, verzorg het nodige advies en stel de bijbehorende offertes op. Natuurlijk moest ik vooral in het begin veel leren, maar die ruimte heb ik gekregen. Ik krijg bovendien veel support vanuit mijn collega’s en voel me absoluut geaccepteerd, ook ‘in het veld’. Er wordt soms verrassend gereageerd, maar altijd met veel respect. Het leukste aan mijn baan is het contact met mensen. Ik krijg veel energie als we ergens weer een ‘probleem’ weten op te lossen. Geen dag is dan ook hetzelfde voor mij. Dat maakt het extra bijzonder. 

Ambities heeft Rosalie nog te over. “Ik wil mijn kennis over het vakgebied en het inrichten van buitenterreinen in het bijzonder, verder vergroten en aanscherpen. De komende jaren voorzie ik nog uitdagingen genoeg in mijn huidige functie die ik combineer met marketing. Ik hoop daarmee andere jongeren te enthousiasmeren voor een baan in deze prachtige branche en vooroordelen weg te nemen.” Op een gegeven moment de Zwammerdam Groep overnemen? Dat weet Rosalie nog niet. “Ik ambieer uiteindelijk wel een eigen bedrijf, ook in de techniek, maar of dat Zwammerdam gaat zijn…”     

Paspoort
  • Wie: Rosalie Geelhoed
  • Wat:  Vertegenwoordiger in de wegenbouw
  • Waar:  Zwammerdam Groep, Bodegraven

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.