Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Profiteer van tijdelijke expertise op projectbeheersing 
Met de inzet van PROCON Professionals voegen organisaties op korte termijn ervaren specialisten toe aan hun teams.

Profiteer van tijdelijke expertise op projectbeheersing 

Meer winst en efficiëntieverbeteringen gegarandeerd

Projectbeheersing (Project Controls) is een vak. Een heel specialistisch vak, dat niet op hogescholen of universiteiten wordt gedoceerd. Primaned beheerst dat vak al tientallen jaren en levert als adviesbureau in Project Controls een belangrijke bijdrage aan vele toonaangevende projecten in de infrastructuur, petrochemie, energiesector en andere sectoren. Met haar nieuwe zusterorganisatie PROCON Professionals kunnen organisaties voortaan ook moeiteloos hun projectteams versterken met ervaren planners, risico-analisten, document- en cost controllers, data-analisten en andere projectbeheersingsspecialisten. 

Project Controls is het technische gedeelte van het projectmanagement dat project- en procesgegevens modelleert, monitort, analyseert en visualiseert. Dit zorgt voor inzicht in het project wat resulteert in een betere beheersing en controle. “We opereren in een absolute niche en helpen vooral organisaties en bedrijven door middel van Project Controls bij projecten die complex zijn in omvang, in techniek en/of in hoeveelheid met vele raakvlakken”, zegt Paul Vogels, CEO van Primaned en PROCON Professionals. PROCON Professionals lift mee op de expertise en ervaring van Primaned en levert extra inzet in de vorm van experts op het gebied van projectbeheersing en data analytics. “Een dienstverlening die met succes is ontvangen, gezien de enorme groei in vraag en complexiteit. De winst en efficiëntieverbeteringen die onze experts leveren op projecten is echt onvoorstelbaar.”

Het verschil maken

Met de inzet van PROCON Professionals voegen organisaties op korte termijn ervaren specialisten toe aan hun teams. “Onze PROCON Professionals implementeren allerlei slimme ideeën om zaken sneller, efficiënter en veiliger aan te vliegen. Mocht het nodig zijn, kunnen zij vervolgens ook een beroep doen op onze consultancy afdelingen of ons eigen opleidingscentrum Primaned Academy. Wij zijn een full service provider op het gebied van Project Controls. Dat is weliswaar een heel klein gedeelte van het projectmanagement, maar daarin willen we de allerbeste en allerslimste zijn en blijven, en maken we een wezenlijk verschil. Onze dienstverlening betaalt zich dubbel en dwars uit. Bij een complex project kan het mitigeren van één enkel risico of een procesverbetering flinke besparingen opleveren in tijd, geld en efficiency. Eigenlijk heel gek dus dat projectbeheersing nog altijd een ondergewaardeerd vakgebied is”, vindt Paul.

Professionele software

Bas de Winkel, Talent Development Manager bij PROCON Professionals, is één van de experts die projectteams ondersteunt met Project Controls. Hij heeft veel ervaring opgedaan bij diverse projecten en opdrachtgevers bij diverse organisatie en versterkt het PROCON-team als Talent Development Manager. “Plannen is weliswaar een wiskundig trucje en kan zelfs met pen en papier, maar als je bedenkt dat er projecten zijn met wel 50.000 activiteiten is software, zoals die van Primavera, toch wel een verademing”, zegt Bas met een lach. “Bij een wijziging of aanpassing wordt in twintig seconden heel de planning doorgerekend en weet je bijvoorbeeld wat de impact is op het project.” Paul vult aan: “En elke stap of verandering in het proces wordt door de professionele software gelogd, zodat je ook achteraf altijd nog kunt terugkijken/bewijzen wanneer en waarom welke wijzigingen zijn aangebracht.” 

Talent gezocht

Gezien de brede ervaring en kennis in huis leidt PROCON Professionals alle mensen in eigen huis op. “Er is in heel Europa geen opleiding te volgen in projectbeheersing”, weet Paul. “Daarom doen we dat zelf, waarbij we uiteraard gebruik maken van onze Primaned Academy. In twee jaar tijd laten we junioren een gezonde basis kennis, talent en ervaring op doen, zodat ze na die periode als medior de markt op kunnen. Daarnaast bespreken we met elke professional diens sterktes, voorkeuren en ambities, zodat zij plezier in het werk behouden en op een passend project belanden. Samen met collega Steven Delemarre, ook een ervaren projectbeheerser die menig project en tender tot een succes heeft geleid, zullen zij de aansturing en begeleiding doen van onze professionals. Steven, in zijn rol als Manager Operations, zal de meer ervaren collega’s begeleiden en daarnaast uiteraard in het veld actief blijven als Senior PROCON Professional.”

Paul tot slot: “Ambities hebben we nog te over. We willen voorop blijven lopen als dé specialist in Project Controls. Niet alleen in Nederland, maar ook verder Europa in. Inmiddels is er al een vestiging in Duitsland en zullen andere landen snel volgen. Dit is een logische stap, gezien de vele internationale projecten waarbij we betrokken zijn, van Noord (Scandinavië) tot Zuid (Midden-Oosten) en van Oost (Japan) tot West (USA).”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.