Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Personeel voor elke bouwfase
Elke omgeving heeft specifieke werkomstandigheden.

Personeel voor elke bouwfase

Ook voor Heijmans is Aelbers al vele jaren een integrale samenwerkingspartner. Een gesprek met directeur Peter van Zaanen over de inzet van de juiste mensen op de juiste plek en de samenwerking die veel verder gaat dan alleen het leveren van personeel.

Bij de bouw van het viaduct introduceert Aelbers binnenkort voor het eerst de Aelbers Coach; een initiatief waarbij we de meest ervaren voormannen een belangrijke rol geven bij mensen die nieuw in Nederland zijn.

Aelbers is een van de weinige partijen in Nederland die zich grotendeels richt op de rekrutering van personeel voor de civiele betonbouw. “Echt een nichemarkt waarin zo’n 65 bedrijven actief zijn in verschillende combinaties”, weet Van Zaanen. “Vorig jaar hebben we een nieuwe strategie uitgerold waarbij we de levensloop van een project volgen met personeel voor elke bouwfase. Van de voorbereidingsfase (tekenaar, calculator, werkvoorbereider) en de uitvoering (in de prefab werkplaats en op locatie) tot aan het onderhouden. Met dank aan ons uitgebreide netwerk van partners, ervaren vakkrachten uit verschillende landen binnen de EER én ZZP’ers. De civiele betonbouw kenmerkt zich namelijk door een hoog aandeel ZZP’ers. Bijna 50% van de Nederlandse vakkrachten in de bouw is zelfstandig. Dat zijn gedreven vakspecialisten die we eveneens aan ons weten te binden.”

Ook voor Heijmans is Aelbers al vele jaren een integrale samenwerkingspartner.

Verdiepingsslag 

“We onderhouden een ‘innige band’ met onze opdrachtgevers en werken bij voorkeur met vaste poulesamenstellingen die bekend zijn met de cultuur van onze opdrachtgevers”, vervolgt Van Zaanen. “Heijmans is daar een mooi voorbeeld van. We leveren niet alleen personeel, maar maken samen een verdiepingsslag. De integrale samenwerking gaat namelijk ook over het verbeteren van de veiligheid, over duurzame inzetbaarheid, digitalisering, het verminderen van bewegingen, enzovoort. We zijn ons bewust van de gedeelde belangen en vliegen deze samen aan. Elke omgeving heeft specifieke werkomstandigheden. Voor een project als Voltooiing Dubbele Rijbaanstelsel van Heijmans bijvoorbeeld in een complexe omgeving als Schiphol, geldt het hoogste niveau van veiligheid. Permanent zijn zo’n vijftien mensen van ons werkzaam op dat project. Voornamelijk voormannen en betontimmerlieden, maar ook een dame die als receptioniste wordt ingezet op het project. Hieruit blijkt eens te meer de toegevoegde waarde van onze mix aan specialisten.”

Aelbers is een van de weinige partijen in Nederland die zich grotendeels richt op de rekrutering van personeel voor de civiele betonbouw.

Aan specialisten heeft Aelbers geen gebrek. Van Zaanen: “We stellen dagelijks zo’n 400 medewerkers te werk en kunnen vrij eenvoudig opschalen naar 650 mensen. Die flexibiliteit is met name belangrijk omdat we veelal betrokken zijn bij grote infrastructurele projecten. Zo’n 80% van ons bestand heeft een niet-Nederlandse nationaliteit, maar daarnaast werpt onze Nederlandse propositie, het bemiddelen van ZZP’ers, ook zijn vruchten af.”

Voor een project als Voltooiing Dubbele Rijbaanstelsel van Heijmans bijvoorbeeld in een complexe omgeving als Schiphol, geldt het hoogste niveau van veiligheid.

“Bij de bouw van het viaduct introduceren we binnenkort voor het eerst de Aelbers Coach; een initiatief waarbij we de meest ervaren voormannen een belangrijke rol geven bij mensen die nieuw in Nederland zijn. De coach leert ze de kneepjes van het vak, maakt ze de Nederlandse cultuur gewoon, alsmede de cultuur bij onze opdrachtgevers. Heijmans is één van onze opdrachtgevers die nauw betrokken is geweest bij het op poten zetten van dit initiatief. Zo streven we samen met onze opdrachtgevers altijd naar een optimaal eindresultaat met oog voor het welzijn van onze medewerkers.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.