Platform over civiele techniek & infrastructuur
Ontzorgers op het snijvlak van infra en ICT
Jasper Kimstra is samen met compagnon René Joosse de drijvende kracht achter het bureau.

Ontzorgers op het snijvlak van infra en ICT

De bovenstaande profilering mag misschien wat abstract klinken, béter kan de meerwaarde van Kimpro eigenlijk niet worden niet geformuleerd. Het ingenieursbureau is voor uiteenlopende opdrachtgevers in de infrasector de stille kracht op de achtergrond wanneer er behoefte bestaat aan een ‘state of the art’ automatiseringsoplossing. Een kracht die als volleerd regisseur tekent voor de complete projectbegeleiding, van ontwerp tot en met realisatie en overdracht aan de beheerder. Servicegericht, meedenkend en innovatief. Het is Kimpro ten voeten uit.

Kimpro biedt ICT-oplossingen voor autowegen en vaarwegen. In de breedste zin van het woord. “Wat de vraag ook is, we kruipen in de huid van de klant en werken doelgericht volgens zijn visie toe naar de beste aanpak én oplossing”, zegt Jasper Kimstra, samen met compagnon René Joosse de drijvende kracht achter het bureau. “Als ontwerper, projectmanager én begeleider van de realisatie. We zitten vaak aan de ontwerptafel om uit te zoeken hoe de infratechnieken zo goed mogelijk met elkaar verbonden kunnen worden. Ongeacht de insteek of toepassing. Flexibel en wendbaar als we zijn, kunnen we de klant op alle fronten van dienst zijn. Ook wanneer er extra capaciteit of specifieke expertise nodig is. In dat geval doen we een beroep op een van onze partners.”

Communicatie is de sleutel tot goed projectmanagement

Het vanuit Soest opererende Kimpro biedt opdrachtgevers een bont palet diensten en producten. Zo klop je er met succes aan voor een gedegen interim-management, procesmanagement, advies en projectmanagement. Die laatste discipline start doorgaans met het onder de loep nemen van het krachtenveld waarin het project wordt uitgevoerd. “Zo brengen we via een haarscherpe analyse onder meer de stakeholders, raakvlakken en risico’s in kaart”, vervolgt Kimstra. “Na het formuleren van de doelstellingen gaan we aan de slag. We kijken naar wat voor organisatie er al staat, wat er goed gaat en wat er beter kan. Gedurende het gehele traject zijn we de regisseur. Die stuurt en begeleidt op inhoud en werkpakketten en instructies en opdrachten voor de mensen in de teams formuleert. Zodat iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt. Dat vereist veel praatwerk. We zijn met Prince2, Scrum en Agile weliswaar goed onderlegd qua methodiek, communicatie ís en blíjft de sleutel tot goed projectmanagement.” 

Bijzondere operatie succesvol uitgevoerd
Na de opening in 2016 van de Koning Willem Alexandertunnel in de A2 bij Maastricht, werd de definitieve bediening en bewaking ervan onder leiding van Kimpro ontworpen en gerealiseerd. Omdat de voor het (transport)verkeer cruciale tunnel niet langer dan enkele uren volledig afgesloten mocht worden, moest in korte tijd een technische ‘openhartoperatie’ inclusief test met absolute zekerheid van slagen uitgevoerd worden. Kimpro heeft de benodigde systemen laten ontwikkelen, door en door laten testen, het ombouwplan uitgewerkt en herhaaldelijk laten oefenen (inclusief eventuele ‘rollback’). Vervolgens is de gehele ombouw in één weekendnacht succesvol uitgevoerd en afgetest door en met de aannemers en RWS-collega’s.

   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.