Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Ontwerp en Planning software voor prefab betonelementen

Ontwerp en Planning software voor prefab betonelementen

Sinds 1998 ontwikkelt het bedrijf al software voor de bouw en infrastructuur.  Sinds 2018 ligt de focus volledig op ontwikkeling van applicaties voor de prefab betonindustrie. Uniek is de volledig geïntegreerde workflow met PreCastOffice. Vanaf het eerste klantencontact, het ontwerp, de productie, levering tot en met de administratieve afhandeling wordt beheerd met de in eigen huis ontwikkelde ontwerp- en planningsmodules van i-Theses. Volgens Rony Verlee van i-Theses absoluut een meerwaarde voor de prefabbetonindustrie, waar de productie in veel gevallen leidend is.

De ontwerpsoftware van i-Theses is gebaseerd op Autodesk applicaties. “We starten altijd vanuit standaard beschikbare modules en gaan van daaruit verder ontwikkelen op maat (en wens) van onze klanten”, zegt Verlee. “Het tekenen van prefab betonelementen is één, de productie-, transport- en stockplaatsplanning is minstens even belangrijk. In de praktijk wordt dit vaak in verschillende office toepassingen afgehandeld met alle problemen van dien. Binnen PreCastOffice zijn specifieke, naadloos geïntegreerde planningsmodules beschikbaar om tegemoet te komen aan de specifieke eisen. De software is modulair opgezet en geeft onder andere concrete informatie over de capaciteit, productiestatus, stock, logistiek, levering, etc. De nieuwste toepassingen zijn volledig web gebaseerd waardoor data ‘anytime, anywhere on any device’ vandaag realiteit is. Een unicum in de bouwwereld…”

Prefab elementen kunnen via parametrische tools snel in 3D ontworpen en gewijzigd worden.

 

Recent werd ook de iTs Project Manager gelanceerd. Deze tool biedt een heus CRM-pakket met documentbeheer en tools voor opvolging van projecten. Met de Project Manager is het zelfs mogelijk om de tekenkamer te laten plannen en projecten toe te wijzen, rekening houdend met de voorziene leverdatum. Verlee: “Om tot een concrete oplossing te komen voor onze klanten, gaan we altijd eerst met ze om tafel. We bekijken de noden, de productiemiddelen en het productieproces. Van daaruit gaan we onze software inrichten en configureren en waar nodig verder door ontwikkelen. Vanzelfsprekend begeleiden we onze klanten tijdens het gehele proces. Dit gaat van een basisopleiding en configuratie tot ondersteuning bij de opstart van concrete projecten.”

De tekenapplicaties van i-Theses zijn vaak gebaseerd op het Autocad platform. Behalve de ‘standaard’ oplossingen heeft de Belgische IT-specialist ook een aantal andere eigen applicaties ontwikkeld, onder andere voor topografie, milieu (bodem, oppervlaktewateren, et cetera), prefab beton vloeren en extensies voor het Revit platform. I-Theses is uw partner bij uitstek voor de ontwikkeling van alle bouwtechnisch gerelateerde IT.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.