Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclingtoepassingen

Nieuwste generatie impactbreker blinkt uit in verschillende recyclingtoepassingen

Binnen de recycling, bouw en agrarische sector zijn gespecialiseerde machines met hoge verwerkingscapaciteit een must. Een bloeiend familiebedrijf met jarenlange ervaring op dit gebied is de Van Laecke Group. De groep overkoepelt drie bedrijven die aan hun klanten een uitgebreid en complementair aanbod aan recycling machines, grondverzetmachines, landbouwmachines én de bijbehorende expertise aanbieden.

Binnen de groep kun je terecht bij Marcom Recycling voor recyclingmachines voor de verwerking, sortering en reiniging van grond en steenafval van diverse origine. De Nederlandse vestiging, Van Bemmel Recycling, met hoofdkantoor in Houten, staat in voor de verwerking van sloop- en groenhout. En Van Laecke Machines biedt een gamma van krachtige Terex overslagkranen en een uitgebreid aanbod aan industriële- en bosbouwfrezen van het merk FAE. Vanuit hun twee vestigingen, vlakbij Brugge en Utrecht, wordt het onderhoud en de service naar de klant verzorgd.

De nieuwe Terex Finlay I-120 impactbreker: een krachtpatser eerste klas.

 

Impactbreker met hoge capaciteit én prima mobiliteit

Van Laecke Group stelt met trots de Terex Finlay I-120 voor. De nieuwste impactbreker met hoge capaciteit is de laatste aanwinst binnen het uitgebreide gamma van breek- en zeefinstallaties. Met zijn 38 ton is de machine een interessante combinatie van capaciteit en mobiliteit, want de volledige setup kan in één transport vervoerd worden. Deze krachtpatser wordt aangedreven door een Scania DC9 Stage IV dieselmotor met 294 kW/400 pk.  

Als brekerkamer is gekozen voor de Terex CR038 met halfopen rotor en volledig hydraulisch instelbare breekplaten. De tweede generatie I-120 beschikt over een bunker van 8 m³ die volledig hydraulisch inklapbaar is voor transport. De bunker is ontworpen met gebogen hoeken om het vastklitten van kleverig materiaal in recyclingtoepassingen tegen te gaan. Daarnaast is de machine uitgerust met een heavy-duty vibrerende invoertafel en een volledig onafhankelijke, geïntegreerde voorzeef. Voor een perfect eindproduct is het tevens mogelijk de nieuwe impactbreker, voor zowel sloop- als recyclingtoepassingen, te voorzien van een nazeef en een terugvoerband. In deze RS-uitvoering weegt de machine 49 ton.

Recycling features

Met deze Terex Finlay I-120, biedt de Van Laecke Group een specifieke impactbreker aan, speciaal geconfigureerd voor toepassingen in de recyclingsector. Terex Finlay bouwde dan ook, in samenwerking met het technische team van de Van Laecke Group, maar liefst tien recycling features in haar nieuwe impactbreker. Er kan optioneel gekozen worden om wingplates op de voedingsbunker te plaatsen om het laden van de machine aan de kopzijde mogelijk te maken. Wanneer er een grote hoeveelheid fijn materiaal verwerkt moet worden, kan er gebruik gemaakt worden van de afzonderlijke voorafzeving van 2400 mm op 1200 mm. Deze voorafzeving kan in verschillende uitvoeringen zoals vingers, bofor bars of punchplate worden geleverd.

Bedrijven uit de bouw en wegenbouw, bagger- en havenwerken, landbouw, groen- en bosbeheer, en de productie van biomassa en compost, kunnen bij de Van Laecke Group terecht voor geavanceerde machines en installaties van uiterst betrouwbare en kwaliteitsvolle merken.

 

Zware uitvoering

In het hart van de breker zit een zware rotor van 1033 mm op 1100 mm. Door deze zware uitvoering wordt er meer energie ontwikkeld tijdens het breken, waardoor ongekende capaciteiten gehaald kunnen worden. De opstart van deze zware rotor gebeurt probleemloos met de speciaal ontwikkelde Desch Revox koppeling, die er onder andere voor zorgt dat er geen overbodige slijtage aan de koppeling of de riemen is. Doordat de rotor optimaal gepositioneerd is in het brekerhuis, gaat het materiaal -en vooral ook ijzer- makkelijk door de breker.

Snelle verwerking van materialen

De trilgoot onder de breker is in een hoek van 14° geplaatst om een snelle evacuatie van het gebroken en het by-pass materiaal te garanderen. Boven de hoofdtransportband is een speciaal ontworpen tunnel gebouwd om te voorkomen dat metaal en wapening zich vasthaakt onder het motorcompartiment. De vlakke, 1300 mm brede hoofdtransportband heeft een dubbele hydraulische aandrijving om niet alleen hoge tonnages aan te kunnen, maar óók een goede werking van de magneet te kunnen garanderen. De hoofdtransportband kan bovendien hydraulisch zakken om eventuele blokkades los te krijgen. De blower units op de RS-versie zorgen voor het verwijderen van de lichte delen uit de overmaat van de zeefbox. Aanvullend biedt de Van Laecke Group ook de mogelijkheid om een eigen permanente magneet toe te voegen voor een nóg betere verwerking van het ferro materiaal. Al met al een zeer complete impactbreker, ontworpen om een verbeterde materiaalstroom én een optimale productiviteit te behalen bij de verwerking van verschillende materialen.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.