Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
INTERMAT 2024

INTERMAT 2024

Nieuw forum New Technologies & Energies

4 dagen om je te oriënteren op de koolstofarme en connected bouwplaats van morgen

De INTERMAT 2024 geeft bezoekers gelegenheid kennis te laten maken met de grote vooruitgang en innovaties van Franse en internationale fabrikanten van bouwmachines, in het kader van de uitdaging van het koolstofarm maken van de economie. Nieuw voor 2024 is het forum New Technologies & New Energies, om de ontwikkelingen  van de milieu- en digitale transitie naar voren te brengen die het mogelijk maken equipment energie-armer te maken en bezoekers een kijk te geven op de koolstofarme en geconnected bouwplaats van morgen.

Een 5e expertiseforum gericht op een koolstofarme toekomst

INTERMAT 2024 heeft zijn sectorindeling gereorganiseerd met een doelgericht aanbod in 5 sectoren, met de oprichting van het nieuwe forum New Technologies & Energies dat een showcase biedt aan geavanceerde technologieën voor bouwmachines.

Het nieuwe aanbod voor de 2024-editie is geheroriënteerd rond vier centrale pijlers – innovatie, energie, nieuwe formules en MVO -, die elk hoogtepunten en ontwikkelingen zullen bieden in de vier grote uitdagingen van de bouw, waaronder energie, die centraal staan in de zorgen en verwachtingen van de sector.

Het forum New Technologies & Energies zal zich toeleggen op de ontwikkeling van equipment dat nieuwe, alternatieve of hernieuwbare energiebronnen (biobrandstoffen, elektriciteit, waterstof, enz.), decarbonisatieoplossingen (elektrische retrofit, enz.), virtuele en digitale engineering (augmented reality, mobiele toepassingen, BIM, Internet of Things, 3D-printen, drones, enz.), energieopslagoplossingen en autonome voertuigen integreert.

Het forum omvat een tentoonstellingsruimte, een Start-up Village met vooruitstrevende start-ups, een ruimte voor lezingen en een demonstratieruimte gewijd aan koolstofvrije apparatuur, met name elektrische.

Het Start-up Village in samenwerking met Impulse Partners

Het Start-up Village, georganiseerd in samenwerking met Impulse Partners, bevindt zich in het hart van het New Technologies & Energies-forum, om de nieuwste technologische oplossingen naar voren te brengen op het gebied van decarbonisatie en digitalisering van de bouw.

Een programma van conferenties, pitches en toespraken, voornamelijk georganiseerd door Impulse Partners, biedt de gelegenheid om de belangrijkste innovatietrends en hun impact op het bedrijfsleven, veiligheid, opleiding, enz. te ontcijferen, rond concrete voorbeelden van succesvolle samenwerkingen tussen start-ups en traditionele spelers in de sector (Observatorium van trends in innovatie in de bouwsector in samenwerking met het CCCA-BTP, Impulse Partners en de OPPBTP).

Andere conferenties zullen gewijd zijn aan de doorbraak van kunstmatige intelligentie in de bouw, het Master 2 Entrepreneur-project van de ESTP-studenten of koolstofarme infrastructuren met Connexion 21.

Onder de 70 exposanten van de forum zijn o.a.: ARKANCE,CONTROLS,CSC ROBOTIC, ENGINEERING LIMITED, DENS Power BV,ECO GAS,ENERIA, EXCESS ENGINEERING AS, GEOSYSTEMS France, HD Hyundai Infracore, HERACLES Robotics, HIBOO, HYDROKIT, IDIG,LEICA GEOSYSTEMS, MATOS, MOASURE, MUODIM, TP PLANNING,TRACKUNIT AS, WATEA by Michelin, …

Daarnaast zijn ook onlangs op de Intermat Press Days 7 genomineerden geselecteerd voor de nieuwe categorie New Technologies & Energies van de INTERMAT Innovation Awards 2024: BERGERAT MONNOYEUR, CHRONO FLEX, COJALI France, EXCESS ENGINEERING AS, KOMATSU EUROPE INTERNATIONAL NV, MOASURE en TENSTAR SOLUTION AB.

Voor meer informatie, de exposantenlijst en het aanvragen van een toegangsbadge, kan de bezoeker terecht op:

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.