Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Inmeten van boogzinker: fluitje van een cent
De techniek van boogzinkeren berust op voorgebogen stalen stangen die met behulp van een hydraulische machine onder een bepaalde radius in de bodem worden gedrukt.

Inmeten van boogzinker: fluitje van een cent

Dankzij dedicated software

Boogzinkeren is een vorm van een sleufloze techniek om snel en veilig een doorgang te creëren langs of onder bestaande ondergrondse infrastructuur, zoals kabels en leidingen. Brouwer Boogzinkeren beheerst die techniek als geen ander en dankzij de software van MyCumulus is het zinkerprofiel direct digitaal beschikbaar.

De techniek van boogzinkeren berust op voorgebogen stalen stangen die met behulp van een hydraulische machine onder een bepaalde radius in de bodem worden gedrukt. “Het grote voordeel van deze techniek is dat we snel een grote diepte bereiken, waar geen andere kabels of leidingen liggen”, zegt René Brouwer van Brouwer Boogzinkeren. “Ook is het een relatief snelle techniek die zorgt voor onbelemmerde doorgang van verkeer, ongehavende bermen, beschoeiingen en kademuren. Boogzinkeren kan in nagenoeg elke bodemsoort en onder alle omstandigheden.”

“Het is voor ons de meest gebruiksvriendelijke software”, aldus René Brouwer over de software van MyCumulus.

Drie ploegen

Brouwer Boogzinkeren is een bedrijf met drie ploegen ‘in het veld’, die door het hele land zinkers maken als mantelbuis voor glasvezel, gas, elektra, water, enz. “Van oudsher werden boogzinkers gemaakt om watergangen te passeren, maar inmiddels passeren we ook wegen en spoorwegen”, zegt Brouwer. “Aan de hand van de te overbruggen afstand, stellen we de boogset samen en bepalen de radius van de stangen. Vervolgens spuiten we water of een bentonietmengsel onder grote druk door de kop van de stang die telkens wordt opgelengd met voorgebogen segmenten van 3 meter. Zo ontstaat er een keurige gang (boog) tussen intrede- en uittredepunt. Eenmaal aangekomen bij het uittredepunt, wordt een PE-leiding aan de stang vastgemaakt en trekken we de boogset weer terug, zodat er een mantelbuis in de vorm van een boog achterblijft.”

Workflow 

Voor het digitaal inmeten van de boogzinker gebruikt Brouwer Boogzinkeren apparatuur van marXact. “Voor het registeren van die data maken we gebruik van MyCumulus. Het is voor ons de meest gebruiksvriendelijke software”, vindt Brouwer. “Voor onze jongens in het veld is het belangrijk dat ze snel en adequaat hun data kunnen delen. In MyCumulus is vrijwel alles al voorgedefinieerd, zodat men in het veld slechts een beperkt aantal gegevens hoeft in te vullen, de rest gebeurt automatisch. We hebben in de software namelijk de hele workflow opgezet in formulieren, die na invullen direct in de ‘cloud’ worden opgeslagen. Sinds een half jaar is er ook een connectie met Pythagoras die alle data bij MyCumulus vandaan haalt, zodat er direct een digitaal zinkerprofiel beschikbaar is. Nog voor onze jongens weer ‘thuis’ zijn, is de volledige rapportage vanuit kantoor al verstuurd naar de klant. Dat werkt gewoon super.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.