Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
InfraCAD 8: grote uitbreiding van NLCS-functionaliteit
Frank van der Heijden, consultant/projectleider InfraCAD.

InfraCAD 8: grote uitbreiding van NLCS-functionaliteit

Arkance Systems, met een compleet portfolio van software, hardware, cursussen en diensten, begeleidt bedrijven in de digitale transitie binnen de vakgebieden bouw, infra en maakindustrie. De Autodesk Platinum Partner loopt voorop in de markt en heeft onlangs InfraCAD 8.0 gelanceerd. Deze nieuwe InfraCAD-versie bevat een grote uitbreiding van de NLCS- functionaliteit en is daarmee voorbereid op toekomstige ontwikkelingen van de NLCS.

Met drie vestigingen (Almelo, Oss en Veenendaal) en bijna 100 medewerkers is Arkance Systems de grootste Autodesk-specialist in Nederland voor de vakgebieden Bouw, Infrastructuur en Maakindustrie. Arkance Systems is met InfraCAD marktleider in Nederland. De software faciliteert in NLCS (Nederlandse CAD Standaard), dé CAD-standaard die bijdraagt aan het gemak om informatie gestructureerd binnen processen te delen.

NLCS en InfraCAD 8.0

Arkance Systems ondersteunt organisaties bij de digitale transformatie naar CAD, BIM en Industry 4.0. Met onder andere de verplichting vanuit Forum Standaardisatie ziet Arkance Systems dat het gebruik van de NLCS steeds meer toeneemt. Met name de relatie opdrachtgever-opdrachtnemer wordt daarbij steeds belangrijker. “Vanaf 2013 kan NLCS worden toegepast binnen InfraCAD. De afgelopen jaren heeft Arkance Systems deze steeds verder uitgebreid in de InfraCAD-oplossing”, vertelt InfraCAD-consultant en -projectleider Frank van der Heijden. “InfraCAD 8.0 is eind 2022 gelanceerd en we merken dat klanten er erg tevreden over zijn.”

Uitbreidingen voor specifieke uitvragen

Een van de uitbreidingen is dat Arkance Systems de NLCS binnen InfraCAD toepasbaar heeft gemaakt voor de toepassing netbeheer. Ook is InfraCAD uitgebreid met functies die extra data toevoegen die niet direct op het ontwerp zichtbaar hoeven te zijn, maar later van belang zijn voor bijvoorbeeld beheertoepassingen. Van der Heijden: “Hierbij kan het om verschillende soorten informatie gaan, zoals datum van aanleg, inspectiedatum of andere data die van belang kan zijn. Met andere woorden, alle data die waardevol zijn binnen het proces van ontwerp naar beheer.”

De opdrachtgever wil bovendien vaak dat de aannemende partij deze gegevens op de juiste manier aanlevert, zodat ze probleemloos her- of gebruikt kunnen worden in het systeem van de opdrachtgever. Arkance Systems begeleidt de diverse betrokken partijen, zoals overheden, om helder te krijgen welke informatie belangrijk voor hun organisatie is en hoe deze uit te vragen. Daarnaast kunnen ook ingenieursbureaus en aannemers worden begeleid in hoe zij deze informatie kunnen toepassen binnen hun projecten. 

Generieke oplossing voor diverse vakgebieden

Van der Heijden: “Nu is het wel zo, dat elke opdrachtgever extra data vraagt, maar uiteraard op zijn specifieke vakgebied. Hiertoe is InfraCAD uitgebreid met een generieke oplossing om specifieke wensen van opdrachtgevers in de uitvraag weer te geven. De NLCS-objectdata kunnen eveneens eenvoudig binnen de InfraCAD NLCS-bibliotheek gekoppeld worden aan ontwerpobjecten. Door goed te blijven luisteren naar waar de klant behoefte aan heeft, wil Arkance Systems de markt optimaal bedienen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.