Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Infra Relatiedagen 2024 succesvol verlopen met 15.800 bezoekers
Entree van de Infra Relatiedagen 2024.

Infra Relatiedagen 2024 succesvol verlopen met 15.800 bezoekers

De laatste editie van Infra Relatiedagen heeft alleen maar positieve cijfers laten zien. Op 6, 7 en 8 februari bezochten maar liefst 15.800 mensen Evenementenhal Hardenberg, een aanzienlijke stijging vergeleken met 2023 toen de beurs 13.500 bezoekers trok. Ook het aantal exposanten steeg naar het maximum van 350, verdeeld over alle acht beurshallen in Evenementenhal Hardenberg. Tijdens de drie beursdagen schreef 50% van de exposanten zich al direct in voor de volgende editie in 2025.

“Wij kijken vol trots terug op drie fantastische beursdagen, waarbij de grond-, weg- en waterbouw zich van zijn mooiste en beste kant heeft laten zien. Het heeft onze verwachtingen ruimschoots overtroffen. We merken aan onze exposanten en bezoekers duidelijk dat de kwaliteitsslag die met Infra Relatiedagen is gemaakt, rendeert. Aan de bezoekersaantallen is te zien dat er grote interesse vanuit de sector is om het event te bezoeken, relaties aan te halen en zich te laten informeren over oplossingen voor grote vraagstukken in de infrasector. Tijdens de 25e editie van Infra Relatiedagen in 2025 zullen we daar zeker verder op inspelen”, liet Irma de Hoon namens beursorganisator Easyfairs weten. 

Het Kennispark Overheid & Markt was dé plek waar verschillende overheden, Rijkswaterstaat en het Kennisplatform CROW zich presenteerden.

Tevreden bezoekers & exposanten

Zowel de bezoekers als de exposanten waren zeer tevreden (of positief) over deze editie van Infra Relatiedagen. Met een massale opkomst van bezoekers die het event gemiddeld met een mooie 8 beoordeelden, kan worden gesteld dat het evenement een groot succes was.

Er werden veel positieve reacties ontvangen over het diverse aanbod, de aangename sfeer en de uitstekende organisatie van de beurs. Bezoekers kwamen vooral om te netwerken en om de nieuwste ontwikkelingen in de infrabranche te verkennen. “Goed verzorgde beurs met zeer interessante standhouders. Voor onze branche is dit de juiste plek om mensen te ontmoeten, relaties te onderhouden en nieuwe ontwikkelingen te volgen”, aldus een bezoeker werkzaam bij KWS Infra bv.

De exposanten van de Infra Relatiedagen 2024 hebben een positieve indruk van het evenement, waarbij zij het gemiddeld beoordelen met een score van 7.5. Voor hen staat deelname aan de beurs voornamelijk in het teken van het leggen van nieuwe relaties en het presenteren van hun producten en diensten aan een geïnteresseerd publiek.

Fons Arkes van JCB, een van de exposanten: “Het is vooral een relatiebeurs voor onze klanten, ook onze leveranciers lopen hier rond. Daarnaast ontmoeten we graag klanten en relaties die we nog niet kennen.” Deze uitspraak onderstreept het belang van de Infra Relatiedagen als een cruciale gelegenheid voor bedrijven om bestaande relaties te versterken en nieuwe contacten te leggen binnen de infrasector.

Veel exposanten hebben het vertrouwen dat de volgende editie ook weer een succes zal worden en willen verzekerd zijn van hun deelname in 2025. Meer dan 170 exposanten hebben zich daarom tijdens de beursdagen alweer ingeschreven voor 2025.

Ondergrondse Infra Plein.

Werkkrachten van de toekomst

We hadden het al over de grote vraagstukken in de infrasector. Werkgelegenheid is een van die vraagstukken in deze industrie. Via initiatieven zoals de College Tour en het Ondergrondse Infra Plein – dat is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen aannemers en opdrachtgevers – wordt hierop ingespeeld. Meer dan 1.100 studenten maakten op een aansprekende, actieve en laagdrempelige manier kennis met de wereld van de infrastructuur. Zij namen deel aan een escape room, ontdekten via een holo-lens interessante elektrawerkzaamheden en gingen met verschillende bedrijven in gesprek op het netwerkplein. Een erg leerrijke ervaring, zowel voor de studenten als voor de exposanten. 

Kennissessies druk bezocht

Op Infra Relatiedagen 2024 werden twee interessante kennissessies gehouden, die veel belangstelling trokken van de bezoekers. Op dinsdag vond een mini-symposium plaats over het Voortraject van infrastructurele werken, op donderdag presenteerden Rijkswaterstaat en combinatie Mobilis Croonwolter&dros Haringvlietbrug (CMCH) het indrukwekkende project over de renovatie van de Haringvlietbrug. 

Na afloop van de kennissessies kregen bezoekers de gelegenheid om via de Smart Badge feedback te geven. De sessies werden over het algemeen erg positief beoordeeld, wat aangeeft dat ze aan de verwachtingen van de deelnemers voldeden en mogelijk zelfs overtroffen. Dit illustreert de waarde van dergelijke inhoudelijke programma’s binnen evenementen als Infra Relatiedagen, waar professionals kennis kunnen delen, inzichten kunnen vergaren en netwerken kunnen opbouwen.

Pleinen & parken

De beursvloer was ingedeeld in verschillende zones, waarbij elke zone een verdieping bracht in specifieke thema’s en innovaties binnen de sector.

Het Openbare Verlichtingsplein was een mooie afspiegeling van de branche.

Het Openbare Verlichtingsplein

Een van de opvallende gebieden was het Openbare Verlichtingsplein, waar 14 exposanten hun nieuwste ontwikkelingen op het gebied van openbare verlichting presenteerden.

Tim Bosch, accountmanager Infra Relatiedagen: “Bij het betreden van het plein werden bezoekers meteen ondergedompeld in verschillende live demo’s die gerelateerd waren aan veiligheid, smart city-oplossingen en circulariteit. Een boeiend voorbeeld was het scenario waarbij sensoren detecteerden wanneer iemand een zebrapad naderde, waarna dit pad automatisch werd verlicht, wat de veiligheid van voetgangers bevorderde maar ook rekening houdt met de biodiversiteit in het buitengebied en efficiënt omgaat met de kosten.”

Het Openbare Verlichtingsplein was een mooie afspiegeling van de branche waarbij samenwerking tussen partijen zoals Signify en Schréder mooi terugkwam in de presentatie die zij gaven over het aanlichten van kruispunten om veiligheid te bevorderen, lichthinder te beperken en kosten te besparen in het buitengebied. Bezoekers rondom het plein werden aangetrokken door de boeiende onderwerpen en luisterden met enthousiasme naar de sprekers.

Kennispark Overheid & Markt

Het Kennispark Overheid & Markt was dé plek waar verschillende overheden, Rijkswaterstaat en het Kennisplatform CROW zich presenteerden. Het park bood een platform voor kwalitatieve gesprekken, waarbij ontmoetingen tussen overheidsinstanties, aannemers en toeleveranciers werden gefaciliteerd.

Het was een gelegenheid voor professionals uit verschillende sectoren om elkaar te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en samen te werken aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen binnen de infrastructuur. Op het Kennispark werden niet alleen zakelijke connecties gelegd, maar ook kennis gedeeld en netwerken versterkt.

Een citaat van CROW benadrukte het belang van het kennispark: “Je komt hier letterlijk in contact met de mensen waarvoor je het werk doet. We hebben kennis en kennissen. Dat een beurs zoals Infra Relatiedagen georganiseerd wordt is natuurlijk heel mooi voor ons als kennisinstituut.”

Kwalitatieve gesprekken tijdens de Infra Relatiedagen 2024.

Bouwplaats van de Toekomst

De Bouwplaats van de Toekomst stond dit jaar in het teken van de laadinfrastructuur, een cruciale stap naar een duurzamere toekomst. Hier vonden bezoekers niet alleen innovatieve oplossingen, maar ook inspiratie om de klimaatdoelstellingen van 2030 te behalen: de realisatie van een emissieloze bouwplaats.

Irma: “De focus lag op het delen van kennis en inspiratie opdoen voor een soepelere overgang naar zero emissie. Ondernemers kregen voorlichting over subsidies, konden de ‘cost of operation’ uit laten rekenen en werden geïnspireerd door A-spelers in de markt voor een soepelere overgang naar een zero emissie bouwplaats. Door te investeren in elektrisch materieel en het verminderen van emissies, kunnen bouwbedrijven een significante bijdrage leveren aan het verminderen van hun ecologische voetafdruk.”

Prijzen 2024

Op Infra Relatiedagen worden elk jaar verschillende prijzen uitgereikt. Deze prijzen erkennen niet alleen de inzet en prestaties van de exposanten, maar stimuleren ook een positieve en actieve deelname aan toekomstige edities van de Infra Relatiedagen.

  • Marketing Master: Deze prijs gaat naar de exposant met de meeste pre-registraties. De winnaar van de Marketing Master award was Kemp Groep. Hun opvallende aanwezigheid en promotie hebben bijgedragen aan dit succes. Als beloning mogen zij voor 500 euro aan on-site promotiemiddelen gebruiken tijdens Infra 2025.
  • Meeste scans met de Smart Badge Reader: De Smart Badge Reader is een handige tool om informatie uit te wisselen tussen bezoeker en exposant. Exposant BAM was met 419 touches de grote winnaar en werd beloond met een smakelijke schotel bittergarnituur voor het hele team. 
  • Rebook Loterij: exposanten die tijdens het evenement hun plek voor volgend jaar al vastleggen, maken kans op 24 m2 gratis standruimte voor de volgende editie. De gelukkige winnaar van de Rebook Loterij was Wagenborg Nedlift.

Infra Relatiedagen 2025

Volgend jaar zal Infra Relatiedagen voor de 25e keer georganiseerd worden in Evenementenhal Hardenberg. Meer dan 170 exposanten hebben hun plekje tijdens het event alweer vastgelegd voor volgend jaar: “Het doet ons heel goed om te zien dat na al die jaren nog steeds zoveel exposanten er meteen weer bij willen zijn”, aldus Irma. “Aangezien het een jubileum editie wordt, zal het een nog groter feest worden dan het altijd al is. Dit wil natuurlijk ook niemand missen!” Infra Relatiedagen zal in 2025 op 11, 12 & 13 februari georganiseerd worden in Evenementenhal Hardenberg.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.