Platform over civiele techniek & infrastructuur
Het toonbeeld van Circulair werken en reductie Co2 footprint<br>Geosta® – keihard onderbouwd

Het toonbeeld van Circulair werken en reductie Co2 footprint
Geosta® – keihard onderbouwd

Bromostraat te Amsterdam

De Bromostraat in Amsterdam-Osdorp. Een project van SDAC en de Gemeente Amsterdam. Het ingenieursbureau Tauw -Amsterdam kreeg de begeleiding en verdere uitwerking van dit project in opdracht.

In maart 2020 vond het eerste verkennende gesprek plaats in Amsterdam tussen Tauw en Stabicon BV, de Sales & Services organisatie voor het additief Geosta® voor de Nederlandse markt. De samenwerking met Tauw was ontstaan en de eerste stappen werden genomen door een vooronderzoek uit te zetten bij SGS/Intron, waar met het bodemmateriaal van de projectlocatie in combinatie met het additief Geosta® en cement cilinders werden gemaakt die op diverse sterkteparameters werden getest. De resultaten van dit vooronderzoek waren erg goed en toonden aan dat met het lichtere aanwezige bodemmateriaal uitstekende resultaten konden worden bereikt.

Bij een traditionele benadering zou er bij dit project niet worden nagedacht over het hergebruik van dit bodemmateriaal en zou er een cunet zijn gegraven waarin puin of een ander ogenschijnlijk beter materiaal zou zijn aangebracht met een daarbovenop voldoende dik asfaltpakket om zodoende de beoogde sterkte te behalen.

Na grondig vooronderzoek is er besloten te kiezen voor een Geosta®-fundatie en werd dit opgenomen in het bestek richting aanbesteding.

De uitvoering vond plaats in het voorjaar van 2022 en daarbij hebben Freesmij/Aduco in opdracht van KWS er een pracht werk van gemaakt.

Naast het uitstekende resultaat van dit project is er natuurlijk ook weer een steentje bijgedragen aan het milieu door het aantal transportbewegingen sterk te verminderen.
Duurzaam, Circulair en reductie Co2 footprint daar maken we ons allen hard voor!
Geosta® kan toegepast worden met vrijwel elk bestaand bodemmateriaal en is in iedere sterkte te realiseren.

De reactie van SADC op dit project vindt u via onderstaande link:
www.sadc.nl/circulaire-weg-business-park-amsterdam-osdorp
 
De reactie van de aannemer KWS op dit project vindt u via deze link :
www.kws.nl/nl/nieuws/detail/business-park-osdorp-amsterdam-2

Geosta® klaar voor de toekomst!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.