Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Het gebruik van plexiglas in de bouw

Het gebruik van plexiglas in de bouw

Op sommige momenten in de bouw is het gewoon onmogelijk glas te gebruiken. Plexiglas biedt dan de oplossing. Plexiglas wordt steeds vaker gebruikt als volwaardig vervanger van glazen ruiten. De voordelen van plexiglas zijn ook niet mis, niet verwonderlijk dus dat het als vervanging wordt gebruikt. Niet iedereen is al bekend met de voordelen van plexiglas. We vertellen er daarom graag wat meer over.

Breed inzetbaar

In de bouw is men altijd op zoek naar betere, dan wel andere materialen waar makkelijker of beter mee kan worden gewerkt. Het is altijd belangrijk op zoek te gaan naar nieuwe materialen – in veel gevallen kan het materiaal goedkoper en beter. Een voorbeeld van zulk materiaal is plexiglas. Plexiglas is al jaren bekend in de bouw, en wordt steeds populairder. Het is makkelijk te bewerken en kan in alle vormen worden gemaakt die nodig is – en dat zonder splinteren. Het wordt onder andere vaak gebruikt voor verschillende doeleinden in huis. Zo wordt het gebruikt voor douchecabines, balkonbalustrades en tussenwanden.

Plexiglas in de bouw

Niet alleen in de huizenbouw wordt het materiaal veel gebruikt. Op het moment wordt plexiglas meer gebruikt dan ooit tevoren. Zo wordt het gebruikt voor hygiëne in winkels en voor allerlei andere doeleinden waar glas niet toereikend is. Bijvoorbeeld op plaatsen waar het glas gebogen moet worden. Echt glas buigen over laten vormen is vaak een te dure optie. Met plexiglas is dit probleem op te lossen. Doordat het makkelijk te vormen is kan het haast overal worden geplaatst, in de raarste bochten en hoeken. Bovendien werkt plexiglas zeer isolerend, waardoor het ook goed kan worden ingezet als dubbele laag bij een bestaande laag glas. Bij plexiglas.nl zijn ze hun tijd ver vooruit met plexiglas. Ze staan voor je klaar met oplossingen met plexiglas. Zowel privé als in de bouw zal plexiglas zijn waarde niet snel verliezen – het is dan ook de voorspelling dat het alleen maar populairder zal worden!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.