Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Hergebruik van geleiderail loont

Hergebruik van geleiderail loont

Van grote tot kleine projecten: Van Straten Geleiderail BV is specialist op het gebied van voertuigkeringen, aanrijdbeveiliging (gebouwbescherming) en straatmeubilair. Directeur Ad van Straten vertelt meer over hun brede productaanbod en de toekomstige ontwikkelingen van het bedrijf, waaronder het unieke hergebruik van bestaande geleiderail. 

Van Straten Geleiderail is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot een gerenommeerde speler in de markt. “We groeien hard en hebben kennis en expertise in eigen huis”, zegt Ad. En met al deze kennis, is Van Straten Geleiderail actief in verschillende branches, waaronder de bouw en infra. “We werken aan vele projecten in de infrasector, zowel de geleiderailconstructie langs autosnelwegen als de bermbeveiliging bij provinciale wegen. Maar ook in de bouw en voor gemeenten doen we veel, waarbij we bijvoorbeeld de aanrijdbeveiliging in grote distributiecentra en parkeergarages verzorgen. Een van onze grotere projecten was bijvoorbeeld het leveren en monteren van hekwerk en aanrijdbeveiliging voor de nieuwbouw van Amsterdam Logistics Center. Daarnaast hebben we ook duurzame houten geleiderail geplaatste langs verschillende provinciale wegen.”

Van grote tot kleine projecten: Van Straten Geleiderail BV is specialist op het gebied van voertuigkeringen, aanrijdbeveiliging (gebouwbescherming) en straatmeubilair.

Breed productaanbod

Zoveel verschillende branches en projecten vragen natuurlijk om een breed productaanbod. En dat heeft Van Straten Geleiderail absoluut. “We hebben geleiderailconstructies, leuningconstructies, aanrijdbeveiliging, vangrail, afschermpalen, beschermbeugels, buisconstructies, anti-parkeerbuizen en vele andere soortgelijke producten. Daarnaast voeren we sinds kort een volledig nieuw pakket met kunststof aanrijdbeveiliging”, legt Ad uit. “Ook hebben we onze horizon verbreed met straatmeubilair. We hebben bijvoorbeeld afzetpalen, trottoirpalen, banken, afvalbakken en fiets-aanleunhekken in ons assortiment. Kortom: voor ieder project hebben we altijd wel een oplossing in huis. We staan bekend om onze directe en korte lijnen in ons bedrijf en naar onze klanten en leveranciers. Op het moment dat we aan een project beginnen, zijn we meteen met z’n allen op de hoogte van wat er moet gebeuren. Zo is het voor onze klanten ook duidelijk, want ze weten meteen bij wie ze moeten zijn.”

Zoveel verschillende branches en projecten vragen natuurlijk om een breed productaanbod. En dat heeft Van Straten Geleiderail absoluut.

Hergebruik

Duurzaamheid is ook een belangrijk thema bij Van Straten Geleiderail. “Er komt steeds meer vraag naar het hergebruik van geleiderails”, merkt Ad. “Bij elk onderhouds- of renovatieproject beoordelen we de kwaliteit van de bestaande geleiderails. In veel gevallen loont hergebruik. Zo hebben we op de A58 tussen Goes en Middelburg samen met KWS Roosendaal/Gebr. Van Kessel Wegenbouw over een traject van 17 kilometer circa 60% van de geleiderail op een duurzame manier kunnen hergebruiken. Na demontage zijn alle onderdelen, zoals de vangrails, afstandshouders, palen en diagonalen in de fabriek getoetst aan de vigerende richtlijnen, ontzinkt en weer opnieuw verzinkt. Vervolgens krijgt het een nieuw keurmerk, waardoor de geleiderail weer 20 jaar mee kan. Zo geven we een gebruikte geleiderail weer een nieuw leven en werd de CO2-uitstoot voor de geleiderail bij het project op de A58 met 70% gereduceerd. Hergebruik van geleiderail loont!”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.