Platform over civiele techniek & infrastructuur
Gww-leverancier groeit uit tot aanbieder van totaalconcepten
Duurzame groenconcepten voor ‘Cool Towns’ in Breda.

Gww-leverancier groeit uit tot aanbieder van totaalconcepten

Voor de infratechniek, duurzaam groen en watermanagement

Joosten Kunststoffen begon als standaard leverancier voor materialen in de gww, in de breedste zin van het woord. Maar het bedrijf, met een gigantisch assortiment in geokunststoffen, is inmiddels uitgegroeid naar aanbieder van totaalconcepten voor de infratechniek, duurzaam groen en watermanagement. “Voor onze klanten zijn wij dé probleemoplosser geworden waarbij we capaciteit en expertise inbrengen in projecten”, zegt Bob Boonzaaijer, bedrijfsleider bij Joosten Concepts.

Partners

Bij Joosten werken de diverse dochterondernemingen van Joosten nauw samen. Met elkaar én met geschikte partners in de markt. “Een uniek concept, waarmee we aannemers volledig ontzorgen”, vervolgt Boonzaaijer. “Onze klant heeft één aanspreekpunt, de beschikking over producten uit een breed, uiteenlopend assortiment en de expertise van onszelf en onze partners waarmee we projecten, concepten of systemen uitwerken. Het ontwerpen en toepassen van systemen met constructieve geokunststoffen vraagt tenslotte om specifieke kennis. Door onze concepten te combineren, komen we tot de beste oplossing voor het project, want elk project is uniek en vraagt om een andere aanpak. De klant profiteert optimaal van de kracht van onze samenwerking.”

Duurzaam groen

“Binnen de groenconcepten realiseren we samen met onze partners bijvoorbeeld groeiplaatsen waar bomen in de perfecte omstandigheden tot hun volle recht kunnen komen. Joosten Ecodak creëert onder andere duurzame groendaken waarbij het hemelwater op het dak wordt gebufferd en het overtollige water weer gebruikt wordt om bomen te bewateren. Door producten uit het grote assortiment van Joosten Kunststoffen te combineren, komen we tot de beste oplossingen.”

Ontwerpen, leveren en aanbrengen van EPS en gewapende grondconstructies voor A9 – Badhoevedorp – Holendrecht.

Infratechniek

“Voor de infratechniek kun je denken aan complete leidingsystemen en putten (Joosten PLT) voor bijvoorbeeld nieuwbouwwijken, maar ook funderingsconstructies zoals kraanopstelplaatsen voor windmolens, grond- en asfaltwapening voor wegen op slappe grond, geotextielen en folies voor scheiding, filtratie en afdekking. Verder bouwen we gewapende grond- EPS en paalmatrasconstructies.” Boonzaaijer benadrukt: “Vanaf de tender, tijdens het ontwerp en gedurende de realisatie leveren we niet alleen materialen, maar dus ook onze expertise. Wij bekijken welke eisen er aan een project gesteld worden (EMVI, MKI-criteria), welke expertise hiervoor nodig is en welke systemen en producten het beste passen.” 

OLA

Met het gigantische netwerk van Joosten (gemeentes, Rijkswaterstaat, (landschaps)architecten, leveranciers, ingenieursbureaus en aannemers) zijn ze echt de spin in het web in de markt om kennis te brengen aan voorschrijvende instanties en tegelijkertijd te zorgen dat aannemers de beste, innovatieve systemen op een economisch voordelige manier aangeboden krijgen. Boonzaaijer tot slot: “We bieden het volledige OLA-principe aan de klant: het Ontwerpen, Leveren en Aanbrengen van gewapende grond, paalmatrassen en EPS-constructies. Waarbij het resultaat altijd een efficiënte, duurzame en kwalitatief hoogwaardige oplossing moet zijn.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.