Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Groot tekort aan vakmensen vraagt om opleiden en omscholing
Het pand van Eminent is bijzonder, van binnen en van buiten.

Groot tekort aan vakmensen vraagt om opleiden en omscholing

Net zoals veel andere technische sectoren kampt ook de civiele sector met een personeelsvraagstuk. Waar haal je nieuwe werknemers vandaan die competent zijn voor de baan en die je vrijwel direct waardevol kunt inzetten? In de steeds drukker wordende wereld van de civiele sector is het steeds belangrijker geworden om snel de juiste professional in te kunnen zetten. 

Edwin Wendrich is uiteraard regelmatig in het veld te vinden.

Logisch dat werkgevers dan gebruik maken van detacheringsbureaus, hun specialisme en netwerk. Toch hebben veel HR-managers een drempel om dat te doen. Een gemiste kans. Gespecialiseerde bureaus zoals Eminent spelen in op de personele vraagstukken met hun netwerk aan professionals en de mogelijkheden om (om)scholingstrajecten aan te bieden. Door een werkwijze die de mens als uitgangspunt neemt. We spreken hierover met Emma Stubbe, Marketing Specialist en Edwin Wendrich, Sales Manager Civiele Techniek.

De blik op de branche verbreden

Eminent spreekt over opdrachtgevers enerzijds en over technische professionals anderzijds. Deze laatste groep bestaat uit schoolverlaters, net afgestudeerden, professionals die van baan willen wisselen, herintreders en zijinstromers. “We werken heel breed. Binnen de civiele techniek detacheren we zowel starters als ervaren professionals die toe zijn aan een volgende stap”, opent Emma het gesprek. Edwin vult aan: “Vooral bij starters maar ook bij ervaren professionals die al langer op één plek zitten, merken we op dat de blik op de branche binnen de eigen kaders klein is. Die blik verbreden wij.” Eminent zorgt ervoor dat de werkzoekende een heldere blik krijgt op de GWW, zodat er een gemotiveerde keuze gemaakt kan worden. Emma: “Zodra we een goede match denken te hebben tussen de opdrachtgever en technische professional, dan is het ons doel om van een goede match een perfecte match te maken. Hoe we dat doen? Door onze jarenlange ervaring in de civiele sector, het netwerk dat we hebben, vakkundige collega’s en het werken met mensen, zijn wij in staat om de juiste man of vrouw voor de juiste uitdaging te vinden. Heeft diegene nog niet de juiste skills? Dan biedt Eminent een breed scala aan opleidingen en trainingen aan om de match perfect te maken.”

“We achterhalen dieperliggende ambities en helpen om te groeien” ~ Emma Stubbe.

Adviseurs in hart en nieren

Edwin werkt meer dan 20 jaar als bemiddelaar in de civiele techniek. Dat heeft hem waardevolle inzichten opgeleverd. “Op mijn visitekaartje mag dan Sales Manager staan, het voorstadium was Adviseur bij Eminent. Die adviserende rol behoud je echter altijd, welke functie je binnen Eminent ook bekleedt. Met wie we ook praten, we luisteren altijd of er ergens ruimte is voor verbetering. We adviseren onze opdrachtgevers en professionals bij het waarmaken van hun ambities. Onze opdrachtgevers en professionals waarderen deze instelling, omdat we zo actief bijdragen aan een stuk ontwikkeling. Daarvoor moet je wel het bedrijf van de opdrachtgever door en door kennen, de professional én weten hoe de sector werkt. Die kennis is bij ons rijkelijk aanwezig door onze persoonlijke en betrokken aanpak.”

Emma Stubbe: “Binnen de civiele techniek detacheren we zowel starters als ervaren professionals die toe zijn aan een volgende stap”.

Eminent levert maatwerk. Om dat maatwerk te kunnen leveren wordt soms gekozen om opleidingen aan te bieden. Wanneer komt een opleiding ter sprake? Edwin legt uit: “Ik ben daar zelf mee begonnen in 2008, om vraagstukken van relaties in te kunnen vullen. Er was een schrijnend tekort aan personeel en ik haalde mensen uit andere sectoren. Die bood ik een omscholing aan, met een perspectief op een fijne baan. Dat liep enorm goed. Er veranderde daardoor veel. Ik moest van bedrijven leerbedrijven maken, waarbij de uitdaging was om hen duidelijk te maken dat dit geen geld kost, maar op den duur
juist geld oplevert.   

Daarnaast moest ik vooroordelen over de civiele sector wegnemen bij potentiële kandidaten uit andere sectoren. Gelukkig konden en kunnen we de loopbaan die we schetsen ook waarmaken.”

“Ik moest van bedrijven leerbedrijven maken, waarbij de uitdaging was om hen duidelijk te maken dat dit geen geld kost, maar op den duur juist geld oplevert.” ~ Edwin Wendrich.

Waar word je nou gelukkig van?

“De mens staat bij ons centraal, niet alleen bij Eminent zelf maar ook als het gaat om onze technische professionals en opdrachtgevers. We stellen altijd de vraag: ‘Waar word je nou gelukkig van?’ en laten zien dat werkgeluk voor iedereen is weggelegd. Daar doen we alles voor. We achterhalen dieperliggende ambities en helpen om te groeien. Onze slogan is dan ook: ‘Ambities waarmaken doen we samen'”, aldus Emma. Daar voegt Edwin aan toe: “We denken mee met opdrachtgevers en professionals en sparren regelmatig. Daar komen mooie dingen uit. Is er even geen plek en begeleiding voor een uitvoerder? Laat diegene dan op de werkvoorbereiding starten. Zo bied je de professional perspectief, de opdrachtgever haalt een goede kracht binnen én je kweekt voor de toekomst begrip tussen de afdelingen uitvoering en werkvoorbereiding.”

Duurzame relaties

Eminent heeft een sterke focus op verbinden en adviseren. De mens staat daarbij altijd centraal. “Door mee te denken en te sparren met onze opdrachtgevers kunnen we aan duurzame relaties bouwen”, legt Emma uit. “Met de opdrachtgever en met de technische professional. We blijven in beeld bij beide en houden de vinger aan de pols. Zo helpen we onze opdrachtgevers met het optimaliseren van processen door beter personeel in te zetten en kijken we tijdens de detachering mee met de technische professional als het gaat om groeiambities. Groei en ontwikkeling zijn dus sleutelwoorden voor alle partijen. Onze opleidingen spelen hierin een centrale rol. We hebben opdrachtgevers die al sinds de oprichting van Eminent klant zijn, maar ook technische professionals die we 10 jaar geleden hebben opgeleid en die we vandaag verder helpen op de carrièreladder.” Edwin: “Het is mensgericht werken, ik zou niet anders meer willen zelfs. Bij Eminent gaan we veel verder dan alleen het invullen van een vacature. Je kunt rustig spreken van partnerschappen die we aangaan.”

Edwin Wendrich: “ “We gaan zorgvuldig met mensen om en zien ons eigen bedrijf als een voorbeeld daarin”.

Zorgvuldig met mensen omgaan

Bij Eminent is men zich bewust van het feit dat je als detacheerder moet meebewegen met de markt. Dat betekent vooral signaleren, veel vragen stellen, innoveren en in contact blijven met mensen. “We gaan zorgvuldig met mensen om en zien ons eigen bedrijf als een voorbeeld daarin”, zegt Edwin tot besluit. “En dat begint bij goed werkgeverschap. Iets wat we bij Eminent met de paplepel krijgen ingegoten en ook extern uitdragen. Het motiveren en beheren van personeel is belangrijker dan ooit. Opleiden is investeren in het kapitaal van je bedrijf, personeel is tenslotte het kapitaal van je bedrijf. Met deze instelling en de professional als uitgangspunt te nemen lukt het ons om elke keer weer een gouden combinatie te maken. Blije gezichten, daar doen we het voor.”     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.