Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Trainingscentrum Crescendo bouwt aan vakmanschap in de funderingsbranche
Iedere training is afgestemd op de betreffende beroepsgroep.

Trainingscentrum Crescendo bouwt aan vakmanschap in de funderingsbranche

Trainingscentrum Crescendo is dé plek waar funderingsbedrijven aankloppen voor hoogwaardige trainingen. Van opleidingen voor kraanmachinist en heftruckmedewerker tot funderingspecialist. Oprichter en trainer Joop van der Wal zelf is een doorgewinterde professional met 25 jaar ervaring in de funderingswereld. Hij klom op van funderingswerker tot projectleider, waardoor hij niet alleen de klappen van de zweep kent maar ook precies weet welke kennis de branche nodig heeft.

Joops’ funderingsvakschool biedt een breed scala aan opleidingen, gericht op verschillende aspecten binnen de funderingsbranche. De trainingen zijn onderverdeeld in drie categorieën: funderingswerker, hei- en boorbaas en machinist, en werkvoorbereider/ uitvoerder/toezichthouder. De kracht van de trainingen? “Elke categorie omvat diverse onderwerpen die zijn afgestemd op specifieke taken binnen het werkgebied. Om je een voorbeeld te geven; de module Funderingstechniek richt zich op de organisatie op de werkplek voor werkvoorbereiders, terwijl machinisten meer leren over machines en uitrusting. Funderingswerkers worden daarentegen specifiek getraind in de technische aspecten van hun werk. Bovendien nemen we ook modules als Werken in vervuilde grond, Werken op hoogte, en Communicatie en feedback mee in de trainingen.” Joop benadrukt het maatwerk van elke module: “Iedere training is afgestemd op de betreffende beroepsgroep. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke professional de kennis verwerft die precies aansluit op diens specifieke rol in de funderingswereld. En heel belangrijk; de opleidingen zijn goed te combineren met het dagelijkse werk.”

Oprichter en eigenaar Joop van der Wal heeft zijn sporen verdiend in de funderingsbranche.

Funderingsfestival

Crescendo beperkt zich echter niet alleen tot de funderingsbranche; het centrum biedt ook een breed scala aan opleidingen voor de bouw, infrastructuur en logistiek. Bovendien organiseert Joop op 24 mei 2024 in samenwerking met diverse mensen uit de branche en de Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF) het funderingsfestival in Hoorn, een evenement dat niet alleen vaktechnisch interessant is, maar ook plezier biedt voor het hele gezin, met tal van activiteiten en bezienswaardigheden op het gebied van funderen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.