Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Geen één, geen twee, geen drie, maar een vierassige aanhangwagen
Volledig warmbad gegalvaniseerde lichtgewicht, sterke aanhangwagen.

Geen één, geen twee, geen drie, maar een vierassige aanhangwagen

Het Belgische familiebedrijf A&C Noyens, streeft naar perfectie in ontwikkeling, toepassing en afwerking van de producten die zij leveren. “Als degelijkheid belangrijk is, moet je bij ons zijn”, zegt Hans Noyens, één van de drie broers die het bedrijf van hun ouders voortzetten. “We hebben zojuist een volledig nieuw product ontwikkeld: een vierassige aanhangwagen.” 

Uniek maatwerkproduct

Bij A&C Noyens krijg je een uniek maatwerkproduct dat bovendien volledig in eigen huis is geproduceerd. “Het ontwerp, het tekenwerk en de sterkteberekening doen we allemaal zelf”, zegt Noyens. “Daarna volgt het productieproces, waarbij wij de productie van het chassis, het lassen, lasersnijden en ook het plooien allemaal in eigen huis uitvoeren.”

Degelijk en robuust

“We kijken daarbij naar de wensen van de klant, de eisen vanuit wet- en regelgeving én de toepassing waar het voor ingezet wordt.” Noyens werkt met robuuste, kwalitatief hoogwaardige materialen omdat zijn aanhangwagens, laadbakken, opleggers of opbouw van een vrachtwagen nou eenmaal tegen een stootje moeten kunnen. “Alle producten zijn thermisch verzinkt met optioneel een extra aflaklaag in de juiste firmakleur van onze klant. Voor de bodem gebruiken we hardhouten vloerplanken.”

De zeer lage laadvloerhoogte maakt de aanhangwagen geschikt om hogere machines die niet zo veel wegen te vervoeren.

Twee varianten

“We hebben een vierassige aanhangwagen ontwikkeld voor een klant die er maar liefst zeven van bestelde”, zegt Noyens en vervolgt: “De vierassige aanhangwagen, met twee assen voor en twee assen achter, is in twee gewichtsklassen gemaakt. Een lichtere variant, tot 32 ton aan totaalgewicht, met een kleinere bandenmaat en daarmee een lagere laadvloer, zo rond de 80 cm, die geschikt is om hogere machines die niet zo veel wegen te vervoeren. En een variant met normale diepladerbanden met een vloerhoogte van 90 cm die een totaalgewicht tot 44 ton aan kan. Ideaal voor het vervoeren van wat zwaarder materieel, zoals graafmachines, walsen en bulldozers. Deze kan tevens achter een normale vrachtwagen, met kipper bijvoorbeeld, hangen.”

Licht maar sterk

Beide aanhangwagens zijn licht in eigen gewicht maar enorm sterk in draagkracht, volgens Noyens. “Ze zijn zo sterk doordat we hoge treksterktes in staalsoorten hebben toegepast bij de bouw van de aanhangwagens”, licht hij toe. Uiteraard is alles getest (TUV) en is de aanhangwagen voorzien van TUV-gekeurde verankeringspunten. Noyens constateert dat er zeker in België, maar ook steeds meer in Nederland gecontroleerd wordt. “Op zich een goede zaak,” vindt Noyens, “want veiligheid is enorm belangrijk.” Met het uitleveren van dit zevental vierassige aanhangwagens zorgt A&C Noyens niet alleen voor een robuuste aanhanger, maar ook dat de lading van zijn klant veilig en verantwoord getransporteerd kan worden.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.