Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Gebr. de Haan Bussloo heeft unieke band met A1
Op de A1 heeft Gebr. de Haan Bussloo zowel een bijdrage geleverd aan de eerste fase als op het tracé tussen Apeldoorn en Twello.

Gebr. de Haan Bussloo heeft unieke band met A1

De A1 is een belangrijke verbinding tussen economische gebieden binnen en buiten Nederland. Goede doorstroming is belangrijk om voor de bereikbaarheid en de economische ontwikkeling van de regio. Vanwege deze redenen wordt de A1 tussen Apeldoorn en Twello verbreed. De snelweg ligt feitelijk in de achtertuin van Gebr. de Haan Bussloo. Het grondverzetbedrijf heeft dan ook een unieke band met deze rijksweg. Een geschiedenis die vele tientallen jaren teruggaat, want het familiebedrijf zorgde tijdens de aanleg van de A1 al voor de zandwinning uit de huidige recreatieplas Bussloo. En nu worden ze door Heijmans ingezet voor het nodige grondverzet op en rond de A1.

Gebr. de Haan Bussloo is groot geworden met de zandwinning uit recreatieplas Bussloo. “Ruim dertig jaar hebben we daar de zandexploitatie mogen verzorgen met een eigen zandzuiger”, zegt Roy de Haan, die samen met broer Guido sinds 1992 de tweede generatie vormt in het familiebedrijf. “Het zand werd ingezet voor infraprojecten als cunetaanvulling en voor het bouwrijp maken van locaties. Na dertig jaar zijn we hier begin jaren tachtig van de vorige eeuw mee gestopt. We mochten de plas niet verder uitdiepen of vergroten. Rond die periode waren we ook al bezig met het in onderaanneming uitvoeren van allerhande grondverzetwerkzaamheden en dat specialisme hebben we vervolgens verder uitgebouwd.” 

Gebr. de Haan Bussloo is een vooruitstrevend bedrijf en werkt al sinds 2007 met machinebesturing.

Vooruitstrevend in automatisering

Behalve grootschalig grondverzet behoren het bouwrijp maken van percelen, het aanleggen en afdichten van stortplaatsen en het aanleggen van natuurprojecten tot de kernactiviteiten van Gebr. de Haan Bussloo. “We werken daarbij uitsluitend in onderaanneming, een bewuste keuze. Verder zijn we een vooruitstrevend bedrijf en werken al sinds 2007 met machinebesturing. Jawel, we waren er vroeg bij”, zegt Roy met een lach. “Zo hebben we, toevallig ook voor Heijmans, in 2007 voor het eerst op basis van GPS een grote stortplaats succesvol afgedicht en geprofileerd. Vele projecten én machines volgden. Alle machines zijn uitgerust met GPS-machinebesturing, van onze rupskranen en zelfrijdende dumpers tot shovels en tractoren. Automatisering is een belangrijk thema en dat wordt door onze medewerkers ook als bijzonder prettig ervaren.”

Weekenden en nachten

Op de A1 heeft Gebr. de Haan Bussloo zowel een bijdrage geleverd aan de eerste fase als op het tracé tussen Apeldoorn en Twello. “Behalve bij de wegverbreding zijn we ook betrokken bij de ingrijpende reconstructie van de toe- en afrit ter hoogte van Bredenoord”, zegt Guido. “We hebben hier vooral in de weekenden en nachten gewerkt, op momenten waarop de afrit was afgesloten. Een enorme klus die veel inzet en planning heeft gevergd van onze collega’s en machines, maar met veel plezier. Iedereen draagt graag zijn steentje bij om een project tot een succes te maken. Daar zijn we oprecht trots op. Trouwens, ook als directie zij we niet te beroerd om bij te springen.”

Het machinepark van Gebr. de Haan Bussloo is up-to-date. “Bij de A1 zetten we louter machines met Stage V-motoren in en draaien we op HVO 100-biobrandstof geproduceerd uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen. Daarnaast zijn onze mensen opgeleid in het zo efficiënt mogelijk draaien. Dat tezamen zorgt voor een enorme CO2-reductie en maximale veiligheid.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.