Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Funderingsbedrijf nog veelzijdiger
Terracon Funderingstechniek kan overweg met alle typen paalsystemen en is actief in verschillende sectoren, zoals de industrie, chemie en de rail-civiele omgeving.

Funderingsbedrijf nog veelzijdiger

Samenwerking essentieel voor succes

Toonaangevend funderingsbedrijf Terracon stelt zich ten doel om samen met de klant te zoeken naar de beste oplossing voor elk funderingsvraagstuk. Van paalfunderingen voor grootschalige bouwprojecten tot passende fundatiepalen op uitdagende locaties, Terracon gaat voor ‘best for project’. Directeur Benjamin Bekhof: “De hele wereld adviseert, maar er moet ook gemaakt worden. Wij zijn een uitvoerder die advies kan geven.”

Terracon Funderingstechniek is een dochter van Strukton, maar opereert volledig zelfstandig. Het funderingsbedrijf kan overweg met alle typen paalsystemen en is actief in verschillende sectoren, zoals de industrie, chemie en de rail-civiele omgeving. “Wij onderscheiden ons door onze ervaren, vakbekwame medewerkers, modern materieel, uitgebreide kennis en oplossingsgericht denken”, zegt Benjamin.

Antwoord op elke funderingsvraag

Benjamin benadrukt dat het essentieel is om al vroeg betrokken te raken bij een project. “Het is belangrijk om eigenlijk al over de funderingsvraag na te denken voordat aanbiedingen uitgevraagd worden. Wij geven advies en kunnen het werk uitvoeren. Natuurlijk willen wij het werk graag doen, maar we staan voor ‘best for project’. Ik denk dat die manier van werken steeds belangrijker wordt. Wij zien graag dat in de bouw open en transparant gecommuniceerd wordt. We moeten in de bouw faalkosten drukken. Gelukkig zie ik dat steeds meer bedrijven begrijpen dat het niets oplevert om je kaarten tegen de borst te houden.”

Terracon richt zich niet alleen op de Benelux, ook in Duitsland en de rest van Europa wil het bedrijf groeien.

Van beperkte ruimte tot heel groot

De fundering is natuurlijk essentieel voor elk bouwproject. “Met de Tubex-palen hebben wij onze mogelijkheden uitgebreid en bieden we oplossingen voor de beperkte ruimte tot heel groot. Railinfra is ook een belangrijk speerpunt. Dan hebben we het over het funderen van onderdoorgangen en spoorviaducten, maar ook de vele palen onder bovenleidingportalen. Voor sommige projecten hebben we zware funderingsmachines nodig en voor andere projecten machines die bijvoorbeeld met een geringe werkhoogte uit de voeten kunnen. Deze behoeften kunnen wij beiden vervullen.” 

Terracon richt zich niet alleen op de Benelux, ook in Duitsland en de rest van Europa wil het bedrijf groeien. “We streven ernaar om echt een relatie met onze opdrachtgever op te bouwen. Als je weet wat je aan elkaar hebt en elkaars manier van werken snapt, gaat het stilzwijgend goed. Hierbij is samenwerking essentieel om tot succes te komen. We zijn als bedrijf vertegenwoordigd in verschillende projectgroepen en delen ook heel veel informatie onderling, zodat we van elkaar kunnen leren. De markt heeft behoefte aan kwaliteit. De huidige bezetting van Terracon in combinatie met de krimpende markt geeft ons de mogelijkheid om nog meer te focussen op het leveren van kwaliteit, veiligheid en de samenwerking met klanten. Ik merk gelukkig dat opdrachtgevers en klanten dat steeds meer beginnen te begrijpen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.