Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Datatransmissie en cybersecurity in de GWW

Datatransmissie en cybersecurity in de GWW

Je verwacht het in eerste instantie misschien niet, maar de thema’s datatransmissie en cybersecurity zijn anno 2020 zeer actueel in de infrasector en worden ook steeds omvangrijker. Een vlotte en veilige doorstroming op wegen, door tunnels, over bruggen en sluizen is immers van levensbelang. Callas ontwerpt, realiseert en beheert deze zogenaamde datatransmissienetwerken en voorkomt dat kwaadwillenden inbreuk kunnen maken op deze netwerken.

“We zijn gespecialiseerd in het creëren van netwerkoplossingen voor onder meer dynamisch verkeersmanagement (DVM), verkeersregelinstallaties (VRI), tunnel technische installaties (TTI) en de besturing van bruggen en sluizen”, begint Peter Freesen van Callas. “In feite leggen we een digitale snelweg aan voor alle communicatie en zorgen we ervoor dat alle installaties met elkaar informatie uitwisselen volgens één protocol. Concreet betekent dat bijvoorbeeld voor een tunnel dat we op basis van de eisen een volledig concept neerleggen op het gebied van transmissie en cybersecurity, van ontwerp en uitvoering tot en met het beheer ervan: 24 uur per dag, zeven dagen per week. We werken dan ook met name voor DBFM-projecten waarbij aannemers ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud gedurende 20 jaar of langer.”

Geen hackaanvallen

Nu installaties en systemen steeds intelligenter worden en via de Industrial Internet of Things (IoT) informatie delen, wordt het thema cybersecurity nóg belangrijker. “Het is zaak om samen met de betrokken partijen op een project het thema op een beheersbare manier aan te pakken, zodat hackers of andere kwaadwillenden niet in de systemen kunnen komen. Dat is een continue ‘strijd’ die geleverd moet worden. Op steeds meer (tunnel)projecten wordt van onze kennis en expertise gebruik gemaakt. Zo hebben wij onder andere beide Coentunnels en de verlenging van de A15 (Maasvlakte – Vaanplein) gerealiseerd en in ons beheer.”      

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.