Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwen in Water, het industriële energie eiland

Bouwen in Water, het industriële energie eiland

Seminar over werken aan bescherming achterland, bereikbaarheid havens, natuurcompensatie en energie

Toekomstige fascinatie over de bouw en inrichting van een multifunctioneel eiland en waterkering aan de Zeeuws-Vlaamse kust in de monding van de Westerschelde. Het vervolg op het eerder gehouden seminar World Water Works in Antwerp Expo.
 
Actuele onderwerpen vormen het programma van deze unieke grensoverschrijdende conferentie onder voorzitterschap van prof.drs.ir. Han Vrijling zoals:

  • De realisering van een tweede Noord-Zuidverbinding Rotterdam-Calais die constructief tevens zal voorzien als waterkering in het kader van bescherming achterland. Een tweede oeververbinding zal op termijn noodzakelijk zijn wanneer de Westerscheldetunnel tolvrij wordt.
  • Centraal aan deze oeverbinding bestaat het idee een eiland te creëren voor de vestiging van industrie met aan de zeezijde de felbegeerde Westerschelde Container Terminal voor op- en overslag van de grotere schepen naar o.a. binnenvaart en wegtransport. Dit ter bestrijding van de verkeerscongestie.
  • De waterkering zal worden voorzien van een dubbel sluizencomplex in het kader van de vrije doorvaart voor o.a. de kustvaart en kleinere schepen naar de diverse Westerscheldehavens en achterland.
  • Het eiland biedt ruimte voor industrieën, met name de zwaardere industrie, en de vestiging van bijvoorbeeld één of meerdere kleine kerncentrales en alternatieve energie voorzieningen.

Met deze transitie komt op het vaste land ruimte vrij voor wonen, werken en recreëren. “Building with and for Nature”.

Na de officiële opening van het congres door Drs. Andrea Vollebregt, directeur Vereniging van Waterbouwers, staat een keur van internationaal bekende sprekers  garant voor een kwalitatief hoogstaand internationaal congres met na afloop een waardevolle netwerkbijeenkomst.

Het congres Bouwen in Water vindt gelijktijdig plaats met de internationale vakbeurs InfraTech, de totale vakbeurs voor de grond-, weg- en waterbouwsector met ruim 20.000 bezoekers en 260 exposanten. Als congresdeelnemer heeft u uiteraard gratis toegang tot deze toonaangevende vakbeurs. Een mooie gelegenheid om de twee belangrijke evenementen gelijktijdig te bezoeken!
 
Voor meer informatie over o.a. de sprekers en de mogelijkheid rechtstreeks in te schrijven zie  de website www.bouweninwater.com.

Klik hier voor de onderwerpen.

Klik hier voor het programma en de sprekers.

Klik hier voor inschrijving congres.

Klik hier voor aanmelding nieuwsbrief en verzoek om verdere informatie over het programma en de sprekers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.