Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bouwen in Water – Donderdag 19 januari 2023

Bouwen in Water – Donderdag 19 januari 2023

Seminar met inspirerende sprekers en actuele onderwerpen over de bescherming van het achterland, de bereikbaarheid van havens, natuurcompensatie en energie

De fascinatie over de bouw en inrichting van een multifunctioneel eiland en waterkering voor de monding van de Westerschelde is de drijfveer achter dit seminar en het vervolg op het eerdere gehouden seminar WORLD WATER WORKS in Antwerp Expo.

De officiële opening wordt verricht door mevrouw drs. Andrea Vollebrecht, directeur Vereniging van Waterbouwers en drs. Jo Annes de Bat plv. commissaris van de Koning. Actuele onderwerpen worden gepresenteerd door representatieve sprekers zoals o.a. Ir. Thijs de Boer RHDHV, TU-Delft prof.dr.ir. Stefan Aarninkhof en ir. Bram Bliek SVASEK prod.dr. Laura Molinari van de VUB Brussel, mr.dr.drs. Peter Kruit internationaal jurist, prof.dr. ir. Pieter van Gelder TU-Delft.

In aanloop naar de aanvang van dit unieke congres komt er nog een aanvulling met nog een aantal sprekers en onderwerpen tijdens deze unieke grensoverschrijdende conferentie onder voorzitterschap van prof.drs.ir. Han Vrijling. Laat u op de hoogte houden via de website www.bouweninwater.com of schrijf u in voor de nieuwsbrief!

 De onderwerpen:

  • De realisering van een tweede Noord-Zuidverbinding Rotterdam-Calais die kan dienen als waterkering ter bescherming achterland. Een tweede oeververbinding zal op termijn noodzakelijk zijn wanneer de Westerscheldetunnel tolvrij wordt.
  • Naast deze oeverbinding bestaat het idee een eiland te creeëren voor de vestiging van industrie met aan de zeezijde de felbegeerde Westerschelde Container Terminal voor op- en overslag van de grotere schepen naar binnenvaart en wegtransport. Dit ter verhoging van de nautische veiligheid op de Westerschelde en vermindering van de verkeerscongestie op de weg.
  • De waterkering kan worden voorzien van een dubbel sluizencomplex voor de vrije doorvaart van  de kustvaart en kleinere schepen naar de diverse Westerscheldehavens en achterland.
  • Het eiland biedt ruimte voor industrieën en de vestiging van één of meer kleine moderne kerncentrales of alternatieve energiebronnen.
  • Met deze transitie komen extra mogelijkheden vrij voor wonen, werken en recreëren.
  • Ook “Building with and for Nature” alternatieven voor de Westerschelde komen ruim aan de orde.

Dit  kwalitatief hoogstaand internationaal congres  wordt na afloop afgesloten met een netwerkbijeenkomst waar congresdeelnemers en sprekers nog eens informeel van gedachten kunnen wissselen of eeen bezoek brengen aan de vakbeurs InfraTech die gelijktijdig met het congres in Rotterdam Ahoy plaatsvindt www.infratech.nl

Klik hier voor inschrijving congres.

Klik hier voor aanmelding nieuwsbrief en verzoek om verdere informatie over het programma en de sprekers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.