Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
BIA Nederland zet nieuwe stap met de verhuizing naar Apeldoorn

BIA Nederland zet nieuwe stap met de verhuizing naar Apeldoorn

Vanaf 2 november is BIA Nederland officieel operationeel vanuit Apeldoorn. De nieuwe vestiging bevindt zich aan de Laan van de Stier in Apeldoorn, gelegen aan de A50 bij afslag Apeldoorn-Noord. “Het is prachtig dat BIA nu een zichtlocatie in Nederland heeft en dit ons nieuwe mogelijkheden biedt om Komatsu, Metso en Portafill beter in de markt te zetten. Dit gebouw heeft ook de uitstraling die past bij deze merken” aldus country manager Bernhard Zoutewelle.

Met de verhuizing richt BIA de pijlen op de toekomst, een toekomst met onze gepassioneerde medewerkers die elke dag bezig zijn met obsessieve klanttevredenheid. Focus op werkomgeving en veiligheid om service en kwaliteit te waarborgen. Zoutewelle geeft aan hoe essentieel de verhuizing naar Apeldoorn is om door te kunnen pakken in de toekomst: “Wij hebben als team een duidelijk duurzaam plan voor de toekomst uitgestippeld. Dit plan is alleen haalbaar als we nu een inhaalslag maken met zichtbaarheid en in de toekomst gemakkelijk kunnen uitbreiden. De locatie in Zutphen bood beide opties niet. De tijd waarin we vandaag leven verandert de manier waarop we onze richting bepalen naar morgen. In onze route naar succes hebben we oog voor de actualiteit en zetten we vol vertrouwen stappen vooruit, op onze eigen en onderscheidende wijze, met onze verhuizing als mijlpaal.  Wat we hiervoor nodig hebben zit in onszelf én in ons allemaal; de gedrevenheid om toekomstgericht te werken naar een gezonde groei, waarin de tevredenheid van onze klanten op de eerste plaats staat. Het is geweldig dat we nu met ons gedreven team vanuit Apeldoorn actief zijn in een splinternieuw pand om oplossingsgerichte service te bieden aan onze klanten. De centrale ligging en de directe nabijheid van de snelweg maakt dat we vlot bereikbaar zijn vanuit het hele land. Dat is niet alleen handiger voor onze klanten, maar het betekent ook veel meer logistieke flexibiliteit. Voor onze verhuurafdeling MATRENT biedt dat alleen maar voordelen”.

BIA beschikt in Apeldoorn over een kantoorgedeelte met drie verdiepingen van elk 300m² en een werkplaats van 1400m² met tien overhead deuren. Hierachter bevinden zich acht separate werkplekken en aparte ruimtes voor metaalbewerking en touch-up van machines. Buiten is er een ruim demoterrein. “Dit is ook een belangrijke troef. Tot nu moesten we vaak op zoek naar andere locaties om onze machines uitgebreid te testen. Nu kunnen we de klant ontvangen op eigen terrein en dat scheelt een stuk in de kosten” vertelt Jochem Nagel, aftersales manager bij BIA.

Dankzij de modulaire constructie kan het pand in de toekomst gemakkelijk uitgebreid worden. Door de zelfdragende constructie kan de achterwand van de werkplaats verwijderd worden. Daarnaast is er gekozen voor een klimaatneutraal gebouw met zonnepanelen en warmtepompen. Hierdoor wordt de nieuwste vorm van luchtbehandeling voor een optimaal binnenklimaat toegepast en is het gehele gebouw inclusief werkplaats voorzien van vloerverwarming.

De nieuwe vestiging in Apeldoorn is het sluitstuk van een investeringsplan waarmee BIA de Nederlandse markt verder actief wil ontwikkelen.  “In 2019 hebben de BIA Group en Komatsu Europe de belangrijkste elementen van hun groeistrategie in Nederland aangekondigd. Het investeringsplan bestond uit de lancering van de MATRENT verhuurvloot, het opzetten van een nieuw Service Center in het westen van Nederland (Lijnden), het hoofdkantoor in Apeldoorn, het aantrekken van nieuw talent en het lanceren van een Komatsu Finance aanbod. De officiële opening van ons supermodern en efficiënt pand in Apeldoorn voltooit deze cruciale investeringscyclus en verbreedt mogelijkheden en  oplossingen die we aan onze Nederlandse  klanten willen bieden. We zijn een engagement aangegaan naar onze klanten en naar onszelf, we hebben ons hieraan gehouden en zijn nu volledig operationeel. En dat motiveert ons enorm. Oranje Boven! ” zegt Gregory de Jacquier, General Manager BIA Benelux.

Nieuw adres

BIA bv / Matrent
Laan van de Stier 80
7324 CV Apeldoorn

Over de BIA Groep:

Sinds meer dan een eeuw is de BIA Groep actief in de verkoop en service van machines voor grondverzet, weg- en waterbouw, mijnen, steengroeven, energievoorziening, recyclage en transport. Naast verkoop, verhuur en na-verkoop is de BIA Groep een totale service provider die zijn klanten in elk stadium van hun project begeleidt en ondersteunt met gepersonaliseerde hulp. De BIA Groep is aanwezig in de Benelux en in meer dan 20 Afrikaanse landen. BIA heeft meer dan 1300 personen in dienst, waaronder meer dan 850 ingenieurs en technici.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.