Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Bekisting voor de meest uitdagende projecten
Ieder brugproject vraagt om oplossingen op maat.

Bekisting voor de meest uitdagende projecten

De constructie van bruggen vereist een combinatie van technisch vernuft, ervaring en hoogwaardige materialen. DOKA bekistingssystemen hebben zich wereldwijd in de praktijk bewezen. Met een breed scala aan technische oplossingen, variërend van paneelbekisting tot gespecialiseerde systemen voor complexe brugstructuren, stelt DOKA aannemers in staat om met vertrouwen aan uitdagende projecten te werken.

Doka is een wereldwijd toonaangevend bedrijf op het gebied van bekistingstechnologie voor de bouw. Doka levert niet alleen bekistingen voor vloeren, wanden en klimmen, maar ook steigeroplossingen voor een breed scala aan toepassingen. 

Een van de gebieden waar Doka in uitblinkt, is de bouw van bruggen en tunnels. Met Doka bekistingssystemen kunnen complexe constructies worden gerealiseerd met een hoge mate van veiligheid, efficiëntie en kwaliteit. Doka biedt individueel advies, engineering en planning voor elk project, en levert de benodigde materialen op het juiste moment op de bouwplaats. 

Cantilever-constructiemethode: vrijdragende constructies vragen om complexe bekisting.

Vakmanschap en precisie

Bij de constructie van bruggen is vakmanschap en precisie van groot belang. Het is een uitdaging die niet alleen het bouwen van een stevige en duurzame structuur omvat, maar ook een esthetisch en functioneel aspect heeft. In dit kader speelt bekisting een cruciale rol. 

DOKA biedt een breed scala aan technische oplossingen voor brugconstructie, die zijn afgestemd op de specifieke eisen van elk project. 

Dokadek 30 is een systeem voor paneelbekisting dat flexibiliteit en efficiëntie combineert. Met snelle montage en demontage kunnen grote betonoppervlakken snel worden gerealiseerd. Dit is vooral voordelig bij de bouw van brugdekken.

DOKA Load-bearing Tower Systems maken gebruik van steigers en torens om zware belastingen te ondersteunen tijdens het bouwproces. Hierdoor kunnen brugpijlers en andere verticale constructies veilig en efficiënt worden opgetrokken.
Bij het bouwen van bruggen met forse overspanningen is een cantilever-constructiemethode vaak nodig. DOKA’s cantilever travellers bieden een oplossing om in de lengte uit te steken zonder tijdelijke steigers te gebruiken.

Voor bruggen met composietconstructies biedt DOKA oplossingen die specifiek zijn ontworpen om te voldoen aan de complexiteit van deze structuren. Dit omvat het gebruik van lichtgewicht materialen en aangepaste bekistingssystemen.

DOKA staat bekend om zijn innovatieve aanpak en voortdurende betrokkenheid bij onderzoek en ontwikkeling. Het bedrijf werkt nauw samen met aannemers en ingenieurs om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de unieke eisen van elk brugproject. Deze samenwerking heeft geleid tot de ontwikkeling van geavanceerde bekistingssystemen die niet alleen de constructietijd verkorten, maar ook de kosten optimaliseren en de algehele kwaliteit verbeteren. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.