Platform over civiele techniek & infrastructuur
Sectornieuws

BASF lanceert een ‘Virtual Design and Construction (VDC) Resource Center’ dat bouwwerkinformatiemodellen (Building Information Modeling – BIM) en andere digitale diensten voor de bouwsector aanbiedt.

BASF heeft zijn Global Virtual Design and Construction Resource Center gelanceerd, dat zowel digitale BIM-content als digitale bouwtools biedt ter...

schermafbeelding-2019-02-26-om-17.33.38-kopiren

21 juni 2019 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel
 • Met meer dan 200 BIM-objecten voor de merken Master Builders, Watson Bowman Acme® en Senergy® heeft BASF het grootste BIM-portfolio in de bouwchemische sector. Dit is nu beschikbaar in meerdere wereldwijde BIM-bibliotheken en -databases, en in 2019 volgen er nog meer.
 • Een wereldwijd team van bouwexperts staat in voor de ondersteuning van klanten, planners en architecten.
 • De nieuwe landingspagina doet dienst als centraal informatieplatform en toont relevante links die eenvoudig toegang geven tot BIM-bibliotheken, tools, opleidingen en contacten.
 • Op de World of Concrete-beurs in Las Vegas (Nevada) van 22 tot 25 januari 2019, stand S10304, zullen experts aanwezig zijn om VDC- en BIM-gerelateerde onderwerpen te introduceren en vragen te beantwoorden.

 

BASF heeft zijn Global Virtual Design and Construction Resource Center gelanceerd, dat zowel digitale BIM-content als digitale bouwtools biedt ter ondersteuning van de selectie, de specificatie en het gebruik van producten. Het VDC Resource Center brengt bouwexperts met een achtergrond in architectuur, engineering en aanneming samen in een wereldwijd netwerk dat klanten, planners en architecten kan ondersteunen met advies en toegang tot het volledige bouwchemicaliënportfolio van BASF.

Met meer dan 200 BIM-objecten en binnenkort meer dan 400 Revit-modellen is het BIM-portfolio van BASF het grootste in de bouwchemische sector. Het omvat dertien segmenten van de bouwsector, zoals waterdichtingssystemen, prestatievloeren, betonreparatie of beschermende coatings, expansiecontrolesystemen en wandsystemen.

Deze digitale oplossingen zijn in meer dan tien talen beschikbaar bij de BASF-merken Master Builders Solutions, Watson Bowman Acme en Senergy. In de komende jaren zal BASF zijn aanbod blijven vergroten en uitbreiden in nieuwe productsegmenten en industriële sectoren om bouwprofessionals nog meer toegevoegde waarde te bieden.

“Wij zetten ons volledig in voor de gehele bouwsector. Aangezien de digitalisering nu een grote impact heeft op de industrie, investeren we in ons digitale aanbod om de voorkeurspartner te zijn voor onze stakeholders. Met ons nieuwe Virtual Design and Construction Resource Center kunnen we bouwprofessionals optimaal ondersteunen bij het toepassen van digitale praktijken, omdat we hen toegang geven tot onze specificaties en gebruikerstools via het grootste aanbod aan BIM-objecten. Het voordeel van onze digitale content is dat deze producten en oplossingen vertegenwoordigt die gebaseerd zijn op onze vooruitstrevende chemie, waardoor de industrie gemakkelijk en in een vroeg stadium toegang krijgt tot ons innovatieve en duurzame portfolio”, aldus Ralf Spettmann, directeur van de afdeling Bouwchemicaliën bij BASF.

BASF is de eerste wereldwijde leverancier van bouwchemicaliën die een interne standaard heeft ontwikkeld voor digitale creatie, kwaliteitscontrole en onderhoud van BIM-content. Dat gebeurde op basis van de beste praktijken van de huidige wereldwijde standaarden, zoals het British Standards Institute (BSI), het BIM Forum, het American Institute of Architects (AIA), het American Concrete Institute (ACI), de International Standards Organization (ISO) en andere bronnen. Spettmann voegde hieraan toe: “Na duizenden downloads melden de klanten dat ze tevreden zijn over het gebruiksgemak en de betrouwbaarheid van de objecten.

Ze kunnen erop vertrouwen dat de content van onze objecten van hoge kwaliteit is, omdat ze werden gecreëerd op basis van wereldwijde industrienormen en best practices.”

Klanten, planners en architecten hebben overal ter wereld gemakkelijk toegang tot de digitale tools via verschillende bibliotheken en platforms. De belangrijkste toegangspunten zijn de nieuwe wereldwijde landingspagina van het Virtual Design and Construction Resource Center van BASF,

BIMObject® Library, BIMsmith® Market en NBS National BIM Library, evenals de Online Planning Tool van Master Builders Solutions. Alle informatie is te vinden op:

Nieuwe landingspagina voor bouwchemicaliën van BASF:
www.virtual-design.basf.com

BimObject Library:
www.bimobject.com/en/product?brand=basf

NBS National BIM Library:
www.nationalbimlibrary.com/en/search/?searchTerm=basf

BIMsmith Market:
https://market.bimsmith.com/BASF

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%