Platform over civiele techniek & infrastructuur
Aqua Nederland: ‘Samen werken aan water’
Bezoekers kunnen productpresentaties van zo’n 300 exposanten op het gebied van watermanagement verwachten.

Aqua Nederland: ‘Samen werken aan water’

Met de huidige uitdagingen op het gebied van afvalwater, proceswater, drinkwater en stedelijk water is het van groot belang om samen te komen met de sector. Aqua Nederland vormt op 21, 22 en 23 maart in Evenementenhal Gorinchem hét moment voor de Nederlandse watersector. Hier worden krachten gebundeld om een verschil te maken en actuele waterproblematiek aan te pakken. Aqua Nederland faciliteert met ruim 300 exposanten en een omvangrijk kennisprogramma met 50+ sprekers een belangrijk netwerkmoment voor de sector.

“De verschillende waterketens vormen steeds meer één geheel en werken steeds vaker samen om duurzamer met water om te gaan en gezamenlijk uitdagingen aan te pakken. We vinden het belangrijk om bedrijven vooruit te helpen en hen hiervoor de faciliteiten te bieden. Met een omvangrijk kennisprogramma bieden we de markt de mogelijkheid om hun expertises en best practices te delen met elkaar. Zodat we van elkaar kunnen leren, maar ook nieuwe samenwerkingen stimuleren. ‘Samen werken aan water’ is dan ook het beursmotto van Aqua Nederland”, aldus Robin Vissers, Marketing Event Manager.

Een omvangrijk programma in onder andere het Stedelijk Watertheater.

Stedelijk Watertheater

Op Next Level worden drie dagen lang thematieken rondom klimaat en riolering behandeld in het Stedelijk Watertheater, zoals oplossingen voor droogteperioden, extreme regenval, duurzame rioolbeheertechnieken en manieren om duurzaam met afvalwater om te gaan. Partijen als Veolia, Stichting IKN, VPdelta, KWR, Aqua Base, Circospin en Royal HaskoningDHV nemen de luisteraar mee in hun expertise en ervaringen. 

Watertheater

In het Watertheater, evenals op Next Level, ligt de focus op Proceswater Dinsdag, Waterschap Woensdag en Drinkwater Donderdag. Partijen als KWR, Koninklijk Nederlands Waternetwerk, Hach, Royal HaskoningDHV, Hoppenbrouwers, Stichting Nederlands Veiligheidsinstituut behandelen hier thema’s duurzaam watermanagement, stikstofuitdagingen, herwinnen van grondstoffen, digitale transitie én meer.

Minisymposium

Tevens in het Watertheater organiseert Water Alliance vanuit TKI Watertechnologie samen met STOWA, Waterschap Noorderzijlvest, Van Remmen UV Technology en NX Filtration een 1,5 uur durend minisymposium over microverontreinigingen in water.

Water Zuiveringen Alliantie

Iedere dag wordt er door de Water Zuiveringen Alliantie (WZA), bestaande uit Mobilis, Croonwolter&Dros, TAUW, Sweco en RWBwater, het driedaags minisymposium ‘Waterzuiveringen’ georganiseerd. Hierin geven zij een kijk op specifieke en grootschalige projecten. Als onafhankelijke systeemintegrator richt WZA zich op de gehele levenscyclus van een rioolwaterzuiveringsinstallatie. Over het gehele spectrum van circulair bouwen: van initiatief tot en met sloop en hergebruik.

Side-events

Diverse brancheverenigingen vinden Aqua Nederland het juiste moment om hun bijeenkomst te houden. Zo organiseert Deltares wederom hun ‘CAPWAT Community of Practice bijeenkomst’ waarin diverse onderwerpen rondom afvalwatertransport besproken worden. Ook BouwendNL en Platform DIO organiseren een kennis- en netwerkbijeenkomst op Next Level.

Over Aqua Nederland

Aqua Nederland is te bezoeken op dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 maart 2023 van 10.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Gorinchem. Aqua Nederland is een laagdrempelige vakbeurs voor de gehele watersector met een focus op afvalwater, drinkwater, proceswater en stedelijk water. Bezoekers en exposanten komen onder het genot van de gratis catering in contact met elkaar. Voor meer informatie: www.aquanederland.nl.

Bezoek Aqua Nederland gratis met code: MP1302     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.