Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Kadaster kiest Fugro weer voor landmeetkundige diensten

Kadaster kiest Fugro weer voor landmeetkundige diensten

Met ruime kennis en ervaring in landmeten voor onder andere het Kadaster gaat Fugro tot 2025 opnieuw Geo-data van vastgoed in Nederland vastleggen en de samenwerking met het Kadaster verder versterken.

Het Kadaster registreert van al het vastgoed (o.a. grond en gebouwen) in Nederland wie welke rechten heeft. Een deel van het inmeten van perceelgrenzen, als gevolg van een verkoopakte waarbij een deel van een perceel wordt verkocht, doet het Kadaster zelf. De rest van deze werkzaamheden wordt uitbesteed aan o.a. Fugro. Daarnaast verzorgt Fugro een belangrijk deel van de splitsingen die bij het Kadaster worden aangevraagd. Fugro is sinds 2017 werkzaam voor het Kadaster en is trots op verlenging van de samenwerking. Fugro voert op basis van o.a. GNNS en tachymetrie metingen uit waarmee afspraken die bij de notaris zijn gemaakt worden geverifieerd en – na controle – voor de eeuwigheid worden vastgelegd in de Kadastrale Registers. 

Jos Swagemakers, contractmanager bij het Kadaster: “Onze registers bieden rechtszekerheid: mensen kunnen er rechten aan ontlenen. Voor alle Geo-data in onze registraties geldt dan ook, dat ze op het moment van verificatie actueel, correct, gecontroleerd en compleet moeten zijn. De oplossing van Fugro geeft een duidelijke visualisatie van het landmeetkundige kadastrale proces. Fugro laat innovatieve technieken zien, toont bereidheid tot samenwerken en het delen van kennis. Bovendien houdt Fugro in het hele werkproces rekening met de COVID 19-regels van het RIVM.”

Patrick Bakhuizen, business development manager bij Fugro: “Om het werkproces te optimaliseren biedt onze oplossing een mogelijk nieuw te ontwikkelen aanwijs-app, waarbij op kantoor én in het veld van alle meetposten altijd de laatste stand van zaken in beeld gebracht kan worden. Mede hierdoor worden een korte doorlooptijd én een grote nauwkeurigheid gewaarborgd; juist ook bij de grote aantallen metingen die wekelijks moeten worden verricht.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.