Platform over civiele techniek, ondergrondse infra, energie, bouwmaterieel & bouwmachines
Wapeningsstaal met de laagste MKI en LCA
In totaal levert Holterman voor dit project zo’n 2.000 ton aan wapeningsstaal voor de verschillende kunstwerken.

Wapeningsstaal met de laagste MKI en LCA

De wegverbreding A1 tussen Apeldoorn – Twello wordt door Heijmans, in opdracht van Rijkswaterstaat, zo duurzaam mogelijk uitgevoerd. Om dat te bereiken, omringt de hoofdaannemer zich met ‘gelijkgestemden’, zoals Holterman Wapeningsstaal, leverancier van wapeningsstaal met de laagste MKI en LCA. Daar willen we natuurlijk meer van weten.

Holterman Wapeningsstaal is marktleider in de utiliteitsbouw en heeft die ambities ook in de infrastructuur. “We waren al preferred supplier van Heijmans voor onder andere het viaduct VDRQ over de A4 bij Schiphol en leveren nu ook voor de wegverbreding A1 tussen Apeldoorn en Twello al het wapeningsstaal voor de verschillende kunstwerken”, zegt Harrie Grootte Bromhaar, verkoop buitendienst bij Holterman Wapeningsstaal. Wapeningsstaal, beton, asfalt en grond zijn misschien wel de meest essentiële onderdelen voor de GWW. Een aannemer omringt zich daarom bij voorkeur met partijen die een hoge kwaliteit én leverbetrouwbaarheid kunnen garanderen. Holterman Wapeningsstaal is zo’n partij, die zich ook nog eens onderscheidt in duurzaamheid.

Nationale Milieudatabase

In totaal levert Holterman voor dit project zo’n 2.000 ton aan wapeningsstaal voor de verschillende kunstwerken. “Al het staal wordt hoofdzakelijk geproduceerd uit schroot in plaats van uit ijzererts en dat is veel minder milieubelastend”, verzekert Harrie. “Wij maken geen gebruik van een branchescore, maar hebben een eigen MKI LCA-rapport laten opstellen van ons wapeningsstaal door een extern bureau. Dit rapport is getoetst door een onafhankelijke deskundige en na die bevindingen opgenomen in de Nationale Milieudatabase (NMD).” De MKI wordt berekend uit de LCA, waarbij de gehele levenscyclus van het product wordt bekeken. “Met een geverifieerde score van 130,2 zijn we leverancier van wapeningsstaal met de laagste MKI en LCA. En je weet, hoe lager de MKI, hoe duurzamer de aanbieding is.”

Voor het A1-project levert Holterman het wapeningsstaal in verschillende diameters van ø8 tot ø40 mm.

Steel Service Center

Het wapeningsstaal wordt bij Holterman in bulk aangevoerd per schip. “We beschikken in Markelo over een eigen haven aan het Twentekanaal”, zegt Alan Burchartz, verkoop buitendienst bij Holterman Wapeningsstaal. “Vervolgens modelleren we de benodigde wapening in 3D en wordt deze in ons Steel Service Center op maat geknipt en gebogen. Voor het A1-project leveren we het wapeningsstaal in verschillende diameters van ø8 tot ø40 mm. Dat doen we zo efficiënt mogelijk en just-in-time geleverd op de bouw. De eerste levering vond plaats in augustus 2023, de laatste vracht zal volgens planning eind dit jaar de deur uitgaan.” Holterman Wapeningsstaal neemt vervolgens ook het vlechtwerk op locatie voor rekening.

De infrasector is volgens Harrie absoluut nog een groeimarkt voor Holterman Wapeningsstaal. “We hebben afgelopen jaar geïnvesteerd in drie grote mattenlasmachines en beschikken onder meer over een volledig geautomatiseerde knip- en buigstraat waarmee we ons volledig focussen op de inframarkt.” Alan vult aan: “Daarnaast zijn we in een vergevorderd stadium voor het behalen van trede 3 op de Safety Culture Ladder en blijven we investeren in de verdere verduurzaming van onze bedrijfsvoering.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.